home to blog Orange cumpara UPC ?

Orange cumpara UPC ?

De la Manafu aflu stirea, sau zvonul, sau cum vreti sa ii spuneti.

Se zice ca Orange e interesata sa cumpere UPC. Acuma sa ne gandim altfel, UPC e romanescul Astral cumparat de americani. Au pierdut in cativa ani atat de mult cat sa ii faca pe americani sa plece. Problema e ca americanii au venit aici cu managerii lor, ceea ce a creeat probleme in sinea companiei. Drept urmare, chiar daca americanii au implementat in Astral ISO 9001 si servicii “de calitate” nu au reusit sa schimbe mentalitatea companiei sau ideile oamenilor.

Ce ar face Orange cu Astral? Pai l-ar integra perfect in serviciile lor, ar dezvolta imens serviciile de internet si ar fi cel mai puternic concurent atat pentru Vodafone cat si pentru RDS. Si ma astept la niste oferte de pachete incluse fenomenale. Dar aici sunt doar idei de marketing. 🙂

12 thoughts on “Orange cumpara UPC ?

 1. Pana acolo, mai este mult. Ideile tale nu sunt rele, insa traim in Romania, unde treburile se misca destul de incet. RDS detine controlul. Vodafone vine tare din urma!

 2. cam tarziu pentru UPC sa-l mai salvezi acum, chit ca si-ar schimba numele cu unul agreat de lume. Si cel putin pe anul care vine RDS s-a scos original si n-are concurent nici la CATV.
  Din august liga 1 va fi aproape doar pe RDS, au cumparat drepturile de difuzare (adica 7 meciuri la ei si unul pe antena, dar un meci din 8 e mult prea putin pentru orice microbist)

 3. UPC goes to Vodafone :).
  Este exact ce le lipseste pe piata din Romania, infrastructura proprie de date.
  Este putin spus ca Orange ii domina pe segmentul de internet asa ca vor recurge la strategia grupului, tot profitu este investit in achizitionarea altor firme.
  Asta a facut Vodafone de la bun inceput spre deosebire de Orange care a cladit retele cel mai bun exemplu este fostul Wannadoo din Franta.
  In acest moment Orange nu are intentia de a cumpara un operator caruia ii merge 3 sferturi din reteaua de fibra optica paralel cu a sa.
  Costuri inutile.

 4. Parerea mea e ca ar trebui sa inceapa sa se intereseze mai mult de dezvoltarea internetului wireless…la preturile de pe piata 🙁

 5. Odata cu achizitionarea Astral de catre UPC i-au pus cruce. Vorba ce umbla de multa vreme e alta: ca va cumpara UPC divizia de transport date din Orange, ca sa nu mai plateasca bani buni catre Orange sa le faca transport prin fibra lor. Pentru cei care nu stiu, UPC-ul face transportul de date in zonele unde nu au acoperire de fibra optica, prin fibra Orange.

 6. Vom trai si vom vedea 🙂
  UPC-ul urmareste sa ofere servicii quad-play, al patrulea fiind telefonia mobila.

  Ca sa nu mai spun ca beneficiile de infrastructura ar fi imense in cazul in care cele doua companii ar fi una singura.

 7. Daca baga net sa bage si ei in toata Romania. Ca in oras am net, da cand ma duc la tara, poate mai vreau si eu sa vorbesc cu cineva anume si nu prea am cum, poate vreau si eu sa iau un film de pe net, sa iau niste muzica, sa mai scriu pe blog si nu am cum:D

 8. Stirea asta ii un mare kkt.
  Piticule tata tocmai ti-ai facut trecerea de la blogger la un jurnalist roman de kkt care da o stire,si chiar daca afla dupa aceea ca de fapt a pus botul la o prostie,nu are puterea sa-si toarne cenusa-n cap pentru prostiile care le-a debitat.Dar stai ca de fapt tu ai facut o preluare si nu-i vina ta nu?vai de capul tau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: