home to blog OPC-ul sanctioneaza ce are chef

OPC-ul sanctioneaza ce are chef

Pe 17 decembrie puneam pe net filmuletul cu niste covrigi transportati in portbagaj. Un nene a reclamat asta la OPC, dandu-le un material filmat.
OPC-ul a raspuns:

718/03.02.2009

ca raspuns la sesizare dvs va comunicam urmatoarele:
la momentul controlului, reprezentantul operatorului economic a prezentat o factura de provenienta a covrigilor si altor produse de panificatie in care era mentionat un mijloc de transport al producatorului din dambovita. in filmuletele atasate de dvs.nu se poate vedea nr.mijlocului de transport, motiv pentru care sesizarea se considera nesolutionabila din lipsa elementelor necesare cercetarii. la extinderea controlului, au fost constatate abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor insa operatorul economic nu s-a prezentat pana in prezent la sediul ojpc pentru incheierea procesului verbal si aplicarea sanctiunii cuvenite pentru produse expirate si abateri de informare), motiv pentru care va fi sanctionat in lipsa. […]

Adica daca ai masina cu numar de dambovita si transporti covrigi in portbagaj asta e bine din punct de vedere al OPC-ului. E bine!

8 thoughts on “OPC-ul sanctioneaza ce are chef

 1. “in care era mentionat un mijloc de transport al producatorului din dambovita” – “daca ai masina cu numar de dambovita” – cum ai facut legatura astA? putea sa fie masina de bucuresti…
  Nu poti acuza fara probe…vizibilitatea nr. masinii constituia o proba, atata timp cat nu exista ce vroiai sa facA?
  Daca te ia radarul dar nu se vede numarul masinii ai fi de acord sa iei amenda chiar daca nu erai tu?
  Daca ai fi citit tot ai fi aflat ca au extins ancheta si ca au fost sanctionati. probabil tu te asteptai sa ii bage pe toti la puscarie .. eventual pedeapsa cu moartea..

 2. Asta este una din cauzele majore care fac ca lucrurile să meargă aiurea la noi. Nu există autoritate şi control. De aia OPC, Poliţia, DSV, Garda de Mediu şi toate celelalte instituţii care ar trebui să controleze activitatea economică sunt doar de faţadă.

 3. Hai sa va spun eu adevarul. Voi sunteti nebuni sa il amendeze pe ala ? Pai isi bat OPC-istii cuie in talpi. Am discutat problema asta cu cineva de acolo (OPC) si mi-au spus ca acel magazin apartine “unui prieten de-al sefului” asa ca nu o sa ia masuri. Concluziile le trageti singuri

 4. Mesajul complet este:

  ca raspuns la sesizare dvs va comunicam urmatoarele:
  la momentul controlului, reprezentantul operatorului economic a prezentat o factura de provenienta a covrigilor si altor produse de panificatie in care era mentionat un mijloc de transport al producatorului din dambovita. in filmuletele atasate de dvs.nu se poate vedea nr.mijlocului de transport, motiv pentru care sesizarea se considera nesolutionabila din lipsa elementelor necesare cercetarii. la extinderea controlului, au fost constatate abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor insa operatorul economic nu s-a prezentat pana in prezent la sediul ojpc pentru incheierea procesului verbal si aplicarea sanctiunii cuvenite (pentru produse expirate si abateri de informare), motiv pentru care va fi sanctionat in lipsa.
  va multumim pentru colaborare

  Singura problema este că piticu cam scoate ideile din context și publică doar ce i se pare lui scandalos. 😛
  Deh, defectu’ jurnaliștilor…

  Overall, eu sunt mulțumit de rezultatul anchetei. Da, nu înțeleg ce relevanță avea numărul mașinii, la urma urmei se vede că omul scoate covrigii din portbagaj. Nu contează altceva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.