home to blog Online, internet si alte chestii legate de bani

Online, internet si alte chestii legate de bani

Cat de greu o fi pentru Zapp, care imi trimite factura pe data de 1 ale lunii pe mail, sa puna pe data de 2 ale lunii, cel tarziu, informatia pe net ca sa pot plati factura online? Sau exista vreun chinez care copiaza mailurile trimise si le introduce de mana in  pagina de facturare?

Si cat de greu o fi pentru niste furnizori de servicii cum ar fi RDS, romtelecom, zapp, connex, orange si altii, ca m-am legat aici numai de telefonie, sa faca o pagina web in care sa se poata plati serviciile astea. Iar in loc sa ii tina la ghisee pe indivizi, da i-ar putea pune la lucru in birouri civilizati sa administreze facturile platite online.

Dar e greu, trebuiesc luate decizii de management, iar nici un manager nu vrea sa isi asume niste costuri de dezvoltare. Asta pana cand nu face concurenta intai.

21 thoughts on “Online, internet si alte chestii legate de bani

 1. Merita sa-ti dai cu parerea fara macar sa te interesezi inainte ?
  E foarte greu sa gestionezi o baza mare de clienti in domeniu telecom. De ce ai impresia ca o companie gen Zapp sau hai sa luam un Vodafone sau Orange ca-s mai mari, nu s-au gandit la ce spui tu cu emiterea si plata facturii ? Crezi ca oamenii aia care gestioneaza o comapnie asa mare sunt chiar atat de idioti ?
  Afla ca ceea ce spui tu ( Cat de greu o fi pentru Zapp, care imi trimite factura pe data de 1 ale lunii pe mail, sa puna pe data de 2 ale lunii, cel tarziu, informatia pe net ca sa pot plati factura online? ) este tehnic imposibil, cel putin in momentul de fata.

  Legat de plata online nu prea mai am ce sa zic. Asta se face de peste un an la Vodafone si Orange.

 2. Orange are pagina de net unde poti plati factura. E suficient sa-ti faci un cont pe baza nr de telefon si apoi platesti prin epayment

 3. Poţi plăti online către oricine are un cont IBAN (agent economic ori persoană fizică) cu Internet Banking oferit gratis sau la preţ mic de toate băncile importante. Şi chiar merge, plătesc de o vreme utilităţile.
  Pe mine mă enervează altceva: facturile nu ajung la timp (Poşta, furnizorii de utilităţi, firma de curierat, nu contează) şi vreau factura pe email. În afară de RDS (unde trebuie să sun în fiecare lună pentru asta), nimeni nu o trimite pe email. Că nu au, că nu se poate, că nu fac aşa ceva, rahat!
  Aş prefera să nu mai primesc foaia aia, să primesc doar pe email. Dar nu se poate!

 4. Dude, ai mare dreptate cand spui ca “e greu ” pentru ei. Cred ca fiecare dintre noi a avut la un moment dat cate o polita de acest gen, neincheiata cu furnizorii de acest gen de servicii. De altfel, chiar daca se pot efectua plati online, angajatii anumitor departamente chiar nu stiu, sau nu vor sa isi faca treaba. Mie mi s-a intamplat sa imi platesc factura de la RCS prin internet banking, sa le trimit dovada platii prin fax si prin email, pentru ca dupa 3 zile, su dupa vreo 10 telefoane si certuri cu operatorii de la RCS sa ajung tot la un ghiseu, cu dovada platii. De ce se mai fac plati online, daca tot la ghiseu esti nevoit sa ajungi?? Povestea este lunga, dar asta este.

 5. Totusi, prin orice serviciu de Home Banking, Internet Banking s.a. poti sa platesti aproape orice factura, atata timp cat are un cod IBAN pe ea.

 6. si RDS are vizualizarea online a facturilor, dar fara plata online – da merge ok cu internet banking sa le platesti

 7. @Alex: partea cu vizualizarea online a facturilor celor de la RDS nu stiu cat de adevarata este, pentru ca eu am incercat vreo 10 minute, sa conving o domnita sa imi zica si mie soldul, si imi tot repeta ca ea nu poate sa vada nimic. Nici o factura, nici un sold, nici o plata. Le-am zis ca sunt niste prosti, si ca ar face bine sa investeasca niste bani in programe(sau oameni) competente(i)…uatevar.

 8. @fatadinport:
  din moment ce eu folosesc chestia ca sa imi vad facturile ca sa stiu ce achit…
  logarea se face de la admin.rdslink.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: