home to blog Octavian Paler

Octavian Paler

Nu am vrut sa scriu de Paler din urmatoarele cauze. Am auzit de el pe vremea cand eram mult prea mic si afara era comunism.
El a invatat niste jurnalisti … care acuma nu fac jurnalism.
A spus niste chestii care de obicei au intrat pe o ureche si au iesit pe altele.

Nu, n-a trait degeaba. Dar a preferat sa spuna ce i s-a spus sa spuna. A preferat sa invete niste generatii de jurnalisti, ce nu l-au ascultat. A scris … iar scrisurile lui, au facut cateva valuri la vremea lui, dar nu a stat in frunte.

Asta e parerea mea. Odihneasca-se in pace. Oricum e mai bine acolo … pentru el

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

41 thoughts on “Octavian Paler

 1. De Paler am auzit ca venea pe la antena3, parca l-am vazut o data. Atat. Dar nu l-am auzit sa aibe o opinie, sa spuna ceva, sa il vad citat in toate ziarele de zilele astea.

  Si a fost si prieten cu Adrian Paunescu. (!!)

  Delirezi. Vrei sa-ti spun ceva: faptul ca privesti cu idolenta si cu dezgust o mare personalitate a culturii romanesti, este consecinta unor frustrari intelectuale acumulate de-a lungul anilor. Macar eu am mai spus-o la mine pe blog ca nu ma consider nici intelectual si nici destept. Sunt prost si recunosc asta si de aceea am bunul simt sa nu critic lucrurile pe care nu le inteleg, doar de dragul “artei”. Mai nou e o moda sa fii impotriva tuturor, sa vrei sa pari un fel de Diogene care sta in poloboc, infuleca masline si face intregi peroratii in fiecare dimineata.
  Da-mi voie sa-ti spun ca poporul roman isi pierde incet-incet reperele culturale, ca suntem o generatie animata doar de dorinta de imbogatire si nu de un ideal mai inalt, ca inaintasii care au luptat pentru unire, pentru independenta si pentru promovarea artei dincolo de granitele tari. M-am saturat de geniile pustii…
  Spune-mi te rog, in procente, cat ai citit din opera lui Paler ca poti sa-ti formezi o opinie puternica si fundamentata?

 2. C.I.: Locuiti in apropierea unui McDonald’s. Paler a mincat vreodata un hamburger?

  O.P.:Nu am mincat niciodata un hamburger.

  C.I.:Dar poate hamburgerul este fericirea.

  O.P.:Pentru mine, nu. Fara sa fiu un antiamerican, nu sint dintre cei care cred ca orice vine din America e bun, imi vine in minte mcdonaldizarea.

  C.I.:Dar cit de frumos este ambalajul american!

  O.P: E adevarat! Ma rog, eu imi dau seama ca la virsta mea, dubla decit a dumneavoastra, nu pot gindi precum tinerii. E natural conflictul dintre generatii. Dar acum e ceva mult mai grav. Tinerii de azi ii urasc pe cei batrini. Un tinar nu are voie sa fie modest. In mod logic, el trebuie sa creada ca va face gaura in Univers. Azi, in Romania, sentimentul meu este ca batrinii sint uriti.

 3. Oameni buni, Piticu a primit o lectie de la Paler, chiar daca acesta a trecut in nefiinta-Dumnezeu sa-l ierte! Ce face geniul din om !?

  Piticule, vine o vreme cand trebuie sa accepti ca unii sunt mai destepti decat tine si blogul tau;)
  Daca nu ai respect fata de cei de-o varsta, respecta-i pe cei cu cel putin 10 ani mai in varsta decat tine. Si mai ales un “batran” cu o personalitate marcanta.
  Daca doresti sa devii si tu un intelectual atat de remarcabil incat sa acuzi cu nonsalanta pe oricine doar ca sa pari cool(citez de mai sus) iti recomand sa incepi cu “Codul bunelor maniere”, apoi sa treci la lectura universala si doar in urma la marile personalitati ale natiunii noastre… asa ca sa le ai mai fresh cand decizi sa o tragi in concluzii.

  Eu personal cred ca erai beat cand ai scris stirea si l-ai confundat pe bietul Paler cu Saddam 😛

  In lumea voastra, a jurnalistilor, totul tine de asumarea responsabilitatilor tuturor afirmatiilor, responsabilitate manifestata chiar si printr-o convingatoare scuza:”ok, sunt prost! promit sa nu mai fac!”:))

 4. Piticule, de-acum sa te documentezi riguros in legatura cu orice post pe care intentionezi sa il mai scrii, ca uite ce patesti.
  La fel sa faceti toti blogerii care ati sarit pe piticu! Eventual, dati concurs pentru a obitine acreditari in legatura cu subiectul pe care intentionati sa il scrieti. SI ABIA APOI INTRATI PE BLOG SI SPUNETI CE AVETI DE SPSUS. Pai ce? Noi ne jucam aici?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.