home to blog Oare biciclistii stiu cum se traverseaza strada?

Oare biciclistii stiu cum se traverseaza strada?

Art. 161, art. 1 (o) – Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau pe moped.

 

Adica nu pe bicicleta. Ci pe langa. Iar oamenii cum nu stiu, se paranoizeaza cand aud asta.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Oare biciclistii stiu cum se traverseaza strada?

 1. Legea e lege, dar e idioata. Iar cine a tipat la el e taran ghertoi de bucuresti. Soferii de la noi sunt foarte idioti si indisciplinati. am patit si eu asta, sa tipe la mine ca treceam pe bicla, incet.

  Un singur argument am: mai poti sa imi dai un exemplu de tara din UE in care bicicilistii sunt atat de umiliti? Sa se dea jos la trecere, sa poarte vesta, sa aiba casca, etc?

  Cum adica sa te dai jos la trecere? Pai asta inseamna ca intrun drum spre munca te dai jos de 20-30 de ori, si nu mai are sens sa folosesti bicicleta ca mijloc de transport, ci doar ca agrement, in parc, nu crezi?

  Mai ramane sa punem biciclistii sa aiba lopata si nisip la ei.

  Mentalitate comunista, țărănie, dar sunt sigur ca se va schimba.

 2. M-am uitat din nou. mi s-a parut ca s-a dezechilibrat din cauza lui si nu din cauza trecerii sau a masinii.
  Dar tu nu mi-ai raspuns la intrebare: ti se pare OK sa o ardem asa cu biciclistii? Sa urlam la ei sa se dea jos? WTF?

 3. Este fix aceeasi lege, absolut normala de altfel, si in alte state UE – inclusiv faptul ca este interzis sa mergi cu bicicleta pe trotuare.

  Faptul ca nu avem piste de biciclete si ca Primaria si-a batut joc de 10+ mil. euro pe liniile alea galbene, interzise, asta-i alta poveste.

 4. Pai ba ori e vehicol,ori ce e bicicleta ? Sa traversezi cu un vehicol pe un marcaj pt oameni si uneori caini :)), mi se pare o aberatie.

 5. Cristi,

  Biciclistul in cauza nu traverseaza strada. El asteapta la stop (care era rosu) pentru a-si continua deplasarea pe directia inainte. Deci prevederea din Codul Rutier mentionata de tine nu se aplica.

 6. Piticule, mergi pe bicicleta timp de o saptamana, TE PROVOC! Sa te vad pe tine de cate ori esti in pericol de moarte pe strada si sa vezi cati dau prioritate si sa te vad cum te dai tu jos la trecere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.