home to blog O agentie de stiri din Romania

O agentie de stiri din Romania

O agentie de stiri din Romania publica un articol. Dupa care articolul este citit de mii de oameni, de zeci de mii de oameni. Un articol important, o informatie de la prima sursa. Publicata naiba stie cand, undeva joia. Ce zi e azi?

Nu undeva joia, chiar joia dupaamiaza.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

21 thoughts on “O agentie de stiri din Romania

 1. Nu ca ar fi o scuza…
  Nu stiu cum mai este acum la Mediafax, dar acum 3 ani, oamenii care prelucrau stirile erau studenti, ce munceau 6 ore pe zi, pe drepturi de autor, pe un salariu foarte mic. Plus ca niciodata nu era suficient personal pentru a acoperi volumul de munca.
  Poate si la programare este aceeasi situatie.

 2. e uzual sa se foloseasca joi (pentru a desemna joia trecuta) pana miercuri in saptamana curenta sau anul trecut pana la sf anului curent in articole 🙂 cautatul nodului in papura nu-i ok 🙂

   1. de unde stiu eu mona ca se refera la joia trecuta?

    care e relevanta articolului daca nu pui data?

    alex tu cand ai comentat pe piticu.ro? intr-o seara?

 3. @piticu – la art. mai vechi de o saptamana apare data intreaga “12 ian 2011” 😉 e chiar asa de greu?
  De fapt este, da stiu.. concurenta asta..

  1. bai nu ma fa sa injur
   e concurenta pulii sa stii

   tu ai scris pe 19 ianuarie … ce naiba e asa de greu?
   ai scris miercuri seara? nu, pe 19 ianuarie …

 4. @piticu – nu, nu vreau sa te enervez, asta am crezut..
  Eu sunt obisnuit cu afisarea lor asa, dar daca chiar te deranjeaza acest lucru, poti sa le trimiti o sugestie si poate vor tine cont de ea ..

  1. ete lol :))

   auzi tu mediafaxul sa tina cont de sugestii de la bloggeri.

   pai ce ii cheama piticu? :)))

   stai asa ca urmeaza un articol bazat pe poza aia

 5. cum zicea si mona, la stirile care n-au implinit o saptamana apare ziua, nu data. azi, pt ca-i deja joi si s-a implinit o saptamana, vei gasi aceeasi stire cu data de 13 ian.
  e de cativa ani acest sistem, nimic nou
  pana acum n-am avut niciun semn ca cititorii n-ar intelege
  dar vom retine parerea ta 🙂

 6. Este un plan antiabstractizare. Constientizare a datei in care se afla cititorul si lupta impotriva datelor calendaristice greu de relationat fara un efort de constiinta.
  Maine cand o sa citesti aceeasi stire o sa scrie in dreptul ei “Ieri” si poimaine o sa scrie “Alaltaieri”.
  Si tot asa. Aceste lucruri mi-au fost relevate de prestiinta.

  Apreciem ca manifesti un deosebit interes pentru eforturile depuse de concurenta si te-am ruga sa adopti si tu aceste masuri pe acest blog minunat care observa atatea lucruri patrunzatoare pe care cu greu ne chinuim sa le ascundem. Cum ar fi faptul ca azi e joi si maine, vineri, joi o sa fie ieri.

 7. @ Ana – studentii care lucreaza pe un salariu de mizerie neacoperind un volum imens de munca nu sunt cei care prelucreaza stirile pe care le vezi tu si Piticu. Aceia sunt cei de la departamentul monitorizare presa si “articolele” respective sunt trimise direct la clientii contractului de monitorizare a presei. Sweatshop indeed.

  Stirile “serioase”, cele pe care le vezi pe site sau preluate de diverse publicatii sau posturi tv sunt facute de restul departamentelor din agentie: Social, Economic, Politic etc departamente in care in mod sigur nu lucreaza studenti pe salarii de mizerie. Mai exista si acolo scapari dar nu sunt cauzate de lipsa de experienta sau pregatire a redactorului, editorului. Asta cu data am explicat-o mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.