home to blog Nu un RCA te scapa de probleme, ci CASCO

Nu un RCA te scapa de probleme, ci CASCO

Plecand de la problema lui Calin Fusu de dimineata, cum ca RCA-ul nu vrea sa ii plateasca reparatia masinii sale si vazand si reactia lui Manafu trebuie sa va zic din experienta ca nu RCA-ul e cel care iti plateste reparatiile masinii tale.

Din experienta, a intrat cineva in mine, mi-a facut spatele varza. Am fost la politie, mi-a dat RCA-ul, toata lumea fericita, a doua zi sa ma duc la firma de RCA sa vada si ei ce trebuie sa plateasca. Ei vad, sunt de acord, imi zic sa ma duc cu masina in service. Vorbesc la service, fac o programare interesanta, service-ul imi zice ca in 4 zile  am masina inapoi ca si noua. Si asa a fost, am avut masina in 4 zile inapoi. Insa n-am putut sa ies cu ea pe portile service-ului, pentru  ca era factura neplatita, iar firma de RCA – Euroins de altfel – e cunoscuta ca nu isi plateste facturile de dauna. Anyway, povestea pe scurt e ca desi masina mea a fost gata reparata in 4 zile, eu am stat fara masina o luna de zile.

In timpul asta am fost si m-am rugat mai frumos, mai cu scandal cu firma de RCA – cu care eu n-aveam decat treaba ca trebuie sa-mi plateasca dauna, sa plateasca factura service-ului, dar fara succes. Asa ca am sunat un prieten. Prietenul fiind dealerul de asigurari care mi-a facut asigurarile masinii. Si el mi-a zis ca trebuia sa-l sun de la inceput. Drept urmare, in 30 de secunde dealerul de asigurari prin firma de CASCO mi-a efectuat plata facturii reparatiei, urmand ca ei sa isi recupereze in spate banii de la firma de RCA. Si in 30 de secunde, drept urmare, eu am reusit sa-mi iau masina inapoi. Plata facuta prin internet banking, service-ul a fost de acord, masina mea era noua si frumoasa.

Deci nu RCA-ul te scapa de probleme, ci firma de CASCO care te poate ajuta cu plata reparatiilor pe care ar fi trebuit sa le faca RCA-ul. In schimb, partea haioasa in toata povestea asta e ca la vreun an jumate dupa eveniment firma de CASCO nu isi recuperase banii de la RCA, dar nu mai era asta povestea mea. Va dati seama cat ar fi trebuit sa stau eu in service atunci pana sa se faca plata?

Drept urmare eu am cel mai ieftin RCA, dar cel mai scump CASCO. Fac o tampenie sau nu stiu ca oricum ma scot.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

32 thoughts on “Nu un RCA te scapa de probleme, ci CASCO

 1. Te citez “””service-ul vrea astfel sa se vada cu banii pe reparatie, ce vina are service-ul ca o firma nu-l plateste”””. Dar te intreb si io la randul meu, CE VINA AI TU in toata povestea asta, pentru ca cert este ca tu suferi cel mai mult din toata povestea. Vad ca-i chiar compatimesti pe cei din service. Poate de aia accepti ca un miel la taiere toata situatia asta? Te mai intreb daca nu apelai la CASCO, ai fi fost dispus sa ti se sechestreze masina ILEGAL timp de un an de zile??? Este un scandal intre terte parti, pe tine nu te priveste absolut deloc, ti-ai indeplinit toate obligatiile, atunci de ce accepti aceasta umilire ?

  1. Totusi, ce vina are service-ul? Tu poti pleca cu un televizor din magazin fara sa fie platit de tine sau altcineva?
   Toata aceasta furie ar trebui indreptata nu catre service, care nu are nicio vina, ci catre compania de asigurari. Merge si reclamatie la CSA…

   1. Ma, da’ sa iti sechestreze masina penntru ca ALTCINEVA nu vrea sa plateasca? Ce vine am eu sau tu? Ca mi-am indeplinit toate obligatiile ? NU EU TREBUIE SA PLATESC, CI CEI CU RCA-UL. Io nu pot sa cred ca romanii pot sa gandeasca asa de pagubos pentru ei insisi ?1? Copmaratia cu televizorul este de 3 lei, nu are nici o legatura cu cazul asta. Iar daca masina ar fi avutg numai aripa infundata sau ma rog, nu un defect functional, atunci cei de la service nu au decat sa o monteze pe aia veche inapoi. DAR NU AU NICI UN DREPT LEGAL SA SECHESTREZE MASINA, nu intelegeti ca asta este in dezavantajul vostru, dar continuati sa acceptati si sa gasiti scuze pentru acest lucru? Nu pot sa cred ce popor inapoita suntem.

   2. ciprian, reclamatiile la CSA sunt degeaba. poate daca fac 10.000 de oameni reclamatie la CSA, poate se schimba ceva. uite-te pe blogul meu si ai sa vezi ce mi s-a intamplat cu EUROINS (RCA vinovat, nici macar al meu). pe blog am povestit intamplarea si am pus la dispozitia tuturor, toate actele, scrisorile, reclamatiile si raspunsurile autoritatilor si firmei de asigurare. http://www.alexionescu.ro/?p=466

  2. Corect ar fi fost sa informeze de la inceput ca sunt probleme cu X firma si ca daca repari, trebuie sa astepti acordul de plata. Atata tot. Nu inteleg de ce atata bataie de cap pe tema asta. Nu ti-au luat ei masina…

 2. Io cred ca nu vrei sa intelegi (daca zic mai mult, te jignesc si nu vreau). Iti dau un exemplu. Sa spunem ca o firma iti monteaza faianta si gresie in baie, dupa o inundatie. Apartamentul TAU era asigurat. Treaba e gata, baia arata ca si noua, dar firma asiguratoare intarzie plata. Firma care o facut lucrarea DECIDE UNILATERAL (sau cu acordul tau daca te lasi calcat in picioare) sa iti confiste cheile de la apartament si sa nu te mai lasa sa intri la tine in casa pana cand nu primeste banii de la asigurator pentrui manopera, faianta si gresie. No, chestia asta cat ti se pare de corecta? Acum ai priceput? Chestia cu service-ul si masina sunt perfect identice. Service-ul NU te lasa sa te folosesti de PROPRIETATEA TA pentru ca terte parti au litigii financiare. Io in apartamentul ala trebe sa mananc si sa dorm. Io cu masina aia trebe sa lucru sa fac bani sa ma intretin, sa duc copilul la gradi, nevasta la servici, soacra la azil, etc etc. Serviceu-ul nu are nici un drept, nici MORAL SI NICI LEGAL sa imi sechestreze mie masina. Asta vreau sa spun dar vad ca nu se intelege.

 3. Pe mine m-a lovit unul in spate. Mergem la politie facem toate actele, toate bune si frumoase. Cand am vazut RCA-ul lui mi-a stat inima – CARPATICA Asig. Mi-am facut masina pe CASCO si ei s-au lamurit cu CARPATICA iar eu am avut masina in 4 zile. Asa ca, chiar daca platesc degeaba CASCO, degeaba asta nu e chiar degeaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.