home to blog Nu sunt bani in online

Nu sunt bani in online

In mod indirect Calin Fusu a explicat la Netcamp motivele pentru care a apreciat el ca piata de internet din .ro va scadea la 30% in 2009.

Astea dintr-un motiv simplu: nu sunt prea multi bani pe piata. Ultima investitie masiva in online s-a intamplat in anul 2000, adica acum 8 ani, a fost facuta de netbridge, iar de atunci n-a mai investit nimeni in nimic din .ro de la zero. Doar in trilulilu zilele astea, pentru ca deja a facut succes si a avut nevoie sa isi continue investitia.

O temere tampita si idioata in investiile online e ca nu stii daca vei avea succes la anul, daca banii investiti acum vor prinde se vor prinde de ceva sau nu se vor prinde. Mediul e mult prea dinamic ca sa vorbesti despre imprumuturi la banca, oricum bancile nu le vor acorda.

Pe langa asta, din fericire exista niste investitori straini (dupa modelul neogen), care nu se uita la ce face Fusu cu banii, doar cer niste rapoarte din cand in cand. De obicei investitorii ar vrea sa nu se implice deloc la nivel propriu, ci doar la nivel hihg, punand intrebari de strategie si ei pur si simplu ei investind intr-o viziune si nu intr-un lucru pentru ca nu ii intereseaza cum se face o chestie, ii intereseaza sa se faca. Si culmea, in cazul de mai sus nici nu trebuie justificate ideile de cum se face.

Dar ce am povestit aici e cazul fericit. In schimb … sa-i contrariez pe Stan, Fusu si Boerescu intalnirile astea nu se intampla ca sa invatam noi cum se fac chestii, pentru ca noi stim deja si poate o sa si obosim tot auzind astea, dar … cine dracu sunt altii care sa auda si sa citeasca astea?

Nu cumva ar trebui sa ne orientam spre altii si sa … educam ?

4 thoughts on “Nu sunt bani in online

  1. cam bati campii la faza cu ‘ultima investitie masiva s-a intamplat acum 8 ani’, mai documenteaza-te inainte sa debitezi chestii de genul asta

    (trilulilu, bestjobs, ejobs, erepublic, etc…)

    iar investitiile pe care le facea netbridge erau mult mai mici comparat cu vremurile de acum, practic ei luau site-uri pe mai nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: