home to blog Nu semna pentru candidatii la Prezidentiale

Nu semna pentru candidatii la Prezidentiale

In aceste zile este o lupta acerba pentru semnaturi pentru candidatii la prezidentiale. Teoretic lupta e simpla si usoara. Candidatii vin din partea unui partid, partidul are membri, iar membrii partidului sustin candidatul respectiv. Dar sunt si candidati independenti, care, pe langa cei de la partid trebuie sa stranga dublu numarul de semnaturi, adica 200.000 ca sa fie admisi la alegerile prezidentiale.

lista-semnaturi-foto-simbol

Si toata aceasta strangere de semnaturi implica date personale. Care date personale in 2014, sunt mult mai importante decat au fost pana acum. Din pacate, aceste date personale nu sunt securizate. Si drept urmare, tu ii dai candidatului tau numele, seria de buletin, data nasterii, adresa. Suficient pentru orice procesator de date personale sa poata face alte lucruri in numele tau sau sa afle alte date despre tine. Teoretic, datele astea trebuie sa ajunga doar la candidat si doar la Biroul Electroral Central. Practic, nimeni nu garanteaza ca datele personale ale semnatarilor nu sunt vandute mai departe. Sau mai rau folosite in scopuri dubioase.

Un mic exemplu de cum ar putea fi folosite aceste date? Pai cu numele si seria de buletin se pot face inclusiv credite la IFN-uri. Sau mai rau, abonamente la telefonie. Cel mai simplu va includ in liste de comunicare, prin care voi sa primiti spam. Culmea mai aveti si semnatura data.

Si toate problemele astea nu vin din partea candidatilor. Ei nu stiu. Au niste oameni pusi sa stranga semnaturi. Oameni pe care nu ii controleaza nimeni, oameni care pot sa nu fie inregistrati nicaieri, oameni care nu dau socoteala nimanui. Si oare cat costa vreo 100 de date personale ale unor romani?

Si fara nici o legatura cu poza de mai sus, aparent incepe distractia pentru prezidentiale mai devreme.
Untitled

6 thoughts on “Nu semna pentru candidatii la Prezidentiale

 1. Articolul acesta dezinformeaza de la inceput pana la sfarsit. Verificati si cu numarul de semnaturi al unui candidat partid poitic, va sfatuiesc eu. SCOATETI POZA PENTRU CARE NU ATI CERUT APROBAREA DE A O PUBLICA, NU AVETI NICI MACAR MINIMA DEOTOLOGIE PROFESIONALA. credeti ca orice tembel pitic se trezeste si scrie pe blog si net ce-i tuna fara sa aiba un minim bun simt si profesionalism? VETI FI DAT IN JUDECATA DACA NU REACTIONATI IMEDIAT. VA GARANTEZ.

 2. articol penibil.
  Cel putin 2 erori:
  1. Cu o minima informare ai fi obsevat ca niciunde nu se cere cnp’ul.
  2. MMacovei cea incriminata de tine nu este sustinuta de un partid.

  Din ce vad mai sus poti lucra cu succes la latrina3 si poti sa pui in cv articolul pentru a avea mai multe sanse.

 3. Ticalos mai esti. Te-ai gasit sa ilustrezi articolul asta stupid tocmai cu o poza a sustinatorilor singurului candidat independent. Tocmai Monica Macovei. De ce e stupid articolul? Pentru ca, pe langa faptul ca este nedocumentat (vezi prostia cu CNP-ul de pe liste), vantura aceeasi obsesie populara despre cum te controleaza reptilienii cu CNP-ul. Esti din aceeasi zona de prost gust ca indivizii care cereau boicorarea recensamantului, ca sa li se afle datele din buletin etc. Sigur, nimeni nu garanteaza niciodata nimic in legatura cu soarta acelor date. Dar sa te apuci sa sugerezi ca semnatura pentru Monica Macovei este un pericol cat de cat serios, ma poate face si pe mine sa speculez in felul urmator: Nu mai cititi bloguri si foi volante ale unor baieti care se dau independenti. Mai ales in perioade electorale. Ca nu stim daca unii nu sunt platiti sa faulteze contracandidatii sponsorilor lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: