home to blog Nu incurajati cersetoria

Nu incurajati cersetoria

Desi noi nu suntem departe de ce a facut Oana in videoul de mai jos, cersetoria nu trebuie incurajata. De altel, daca faci un experiment de genul asta, uite si cati bani scoti.

 

 

Zoso are un documentar despre cersetorii britanici.

Si de fiecare data nu pot decat sa va invit sa revedeti filmul Filantropica, daca aveti dubii ce si pe cine sa ajutati. Il gasiti pe Youtube.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 thoughts on “Nu incurajati cersetoria

  1. Fratilor. Una este sa incurajezi cersetoria si alta este ca atunci cand iesi din supermarket cu carucioarele pline sa nu dai o portocala unui amarat.

    Un copil, tot copil ramane. O portocala, un iaurt… ceva de mancare este bine-primit.

  2. Cersetorii din Bucuresti sunt destul de organizati. Poti sa spui ca sunt pe caste. Sunt amaratii aia care stau pe langa biserici si magazine. Apoi sunt parcagii din centru. Apoi sunt spalatorii de parbrize si vanzatorii ambulanti de flori care stau pe la semafoare. Sa nu aveti nici un dubiu ca nu fac parte din una si aceeasi retea.

  3. Daca s-ar introduce amenzi pentru cei care dau bani cersetorilor poate s-ar schimba ceva. In schimb se poate da fara probleme, mancare, haine sau apa.

  4. Pentru cei care considera OK sa ajuti cersetorii: daca va impinge generozitatea de la spate, mai bine donati 10 lei, 100 de lei unei fundatii, unui program dedicat unui scop clar definit, nu aurolacilor pe strada.

  5. Intr-un oras mic ca si Satu Mare, intre orele 10-14, un cersetor, in intersectie, castiga acum 3 ani 40-50 lei. Isi permitea sa-i cumpere la caine lapte la punga.
    Si in acest moment este plin de cersetori, in schimb in judetul vecin, Salaj, nu vezi picior de cersetor, deci se poate ! Au luat atitudine si acestia nu dau un banut la cersetor.

  6. Este clar cineva in spatele lor, cel putin in Bucuresti este ca o mafie care se ocupa de cersetori, carausii din gara de nord, parcangii ilegali si asa mai departe…Nu ar mai trebui incurajata, trebuie luata atitudine peste tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.