home to blog Nu donati pentru Japonia

Nu donati pentru Japonia

Unul din blogurile Reuters a publicat un articol dur al carui titlu era scurt: nu donati bani pentru Japonia. Si argumentele erau simple si solide: Japonia are bani, e o tara foarte dezvoltata, are un guvern si mai ales proceduri care functioneaza.

Si asa cum au reparat strazile in 4 zile, Japonezii isi vor reveni ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Intr-adevar, sunt stresati acum pentru ca li s-a stricat centrala electrica si nu mai au curent, dar imediat vor rezolva si problema asta.  Si sa fim realisti, japonezii au mai tot trecut prin asta. Ajunsesera putere mondiala in al doilea razboi mondial, au venit americanii si i-au ras de pe fata pamantului, acum sunt partenerii si principalii lor furnizori. Vor reveni si la asta si repede. In ceea ce ma priveste sper sa nu se scumpeasca iar componentele electronice ce se fabrica acolo. Ah si super glue-ul.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Nu donati pentru Japonia

  1. E importanta esenta articolului – de obicei, dupa un eveniment tragic oamenii se mobilizeaza si o multime de fonduri se duc catre respectivul eveniment, in timp ce alte zone care ar avea mai mare nevoie de bani raman fara finantare.

    Morala nu e sa nu donezi bani Japoniei, ci sa donezi altora carora le este mai greu…

  2. Eu cred ca e vb de solidaritate aici acum depinde cum privesti lucrurile.Nu cred ca saraceste o tara daca ii roaga pe cetateni sa doneze 1 leu pt Japonia sau 10 bani.Si uite asa am trimite si noi o suma destul de acceptabila sau sa trimitem alimente dar nu expirate cum ne sta in caracter…. anyway cum ar fi sa treaca Romania printr-un astfel de moment iar strainii sa spuna : Nu donati pt Romania, ca sunt tigani!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.