home to blog Nu donati pentru Japonia

Nu donati pentru Japonia

Unul din blogurile Reuters a publicat un articol dur al carui titlu era scurt: nu donati bani pentru Japonia. Si argumentele erau simple si solide: Japonia are bani, e o tara foarte dezvoltata, are un guvern si mai ales proceduri care functioneaza.

Si asa cum au reparat strazile in 4 zile, Japonezii isi vor reveni ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Intr-adevar, sunt stresati acum pentru ca li s-a stricat centrala electrica si nu mai au curent, dar imediat vor rezolva si problema asta.  Si sa fim realisti, japonezii au mai tot trecut prin asta. Ajunsesera putere mondiala in al doilea razboi mondial, au venit americanii si i-au ras de pe fata pamantului, acum sunt partenerii si principalii lor furnizori. Vor reveni si la asta si repede. In ceea ce ma priveste sper sa nu se scumpeasca iar componentele electronice ce se fabrica acolo. Ah si super glue-ul.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

19 thoughts on “Nu donati pentru Japonia

 1. De scumpit componentele or sa se scumpeasca…

  Am citit pe blogul unui roman din Japonia (plecat de mai multi ani) care spune ca in 2-3 luni Japonia e la loc… Nu o sa mai se vada urmele dezastrului…

  Oricum problema mare este cu centrala nucleara… Si inca ramane.

 2. Dacă citești cu atenție articolul până la capăt nenea ăla zice să donezi organizațiilor care pot ajuta Japonia (crucea rosie, medici fara frontiere si altele). Organizatii care au in general nevoie de bani si care intervin si în cazul evenimentelor de genul asta.

  1. Când ai auzit tu că Piticu înțelege exact ceea ce se scrie într-un text? Ar fi și aberant să i se ceară asta, când rareori înțelege și ceea cea a vrut el să spună într-un text. E un tip mișto, săritor, poate fi un bun amic și râde ca nimeni altul. De ce se încăpățânează să scrie despre lucruri care merg dincolo de el? Nu știu, dar și asta poate fi parte din farmecul lui.

 3. Poate japonezii chiar nu au nevoie de bănuţii noştri, că au destule. Nu poate, sigur. Dar organizaţiile umanitare nu por să-şi permită să nu se implice în acţiuni pentru ajutorarea lor, pentru că pe de o parte asta e rolul lor, pe de alta parte din asta trăiesc, decii…
  PS: Monitoarele, televizoarele şi celelalte chestii cu panouri LCD se vor scumpi sigur…

 4. Banii nu ii bagi in buzunarul japonezilor. Banii sunt dati organizatiilor caritabile care se duc acolo si ii ajuta pe cei in nevoie. Iar daca nu sunt folositi acolo ca se ajuta singuri sunt ferm convins ca nu te-ar deranja atat de tare daca ar fi folositi in alta parte unde e nevoie de ei.

  Mi se pare stupid sa recomanzi sa nu se doneze in conditiile in care chiar e nevoie de banii astia si doar cand se intampla astfel de evenimente nefericite se gandeste si majoritatea oamenilor sa doneze un ban.

 5. Pare sa fie povestea cu “drumul lung si prostul care moare de grija……..’, totusi, nu valoarea ar trebui sa conteze, ci numai gestul, mana intinsa pentru atceva decat pentru a cere ceva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.