Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Voiam sa scriu ca anul asta la targul de la Barcelona se lanseaza ultimele telefoane, ca telefoanele au acum si quad core, ca vin sa fie si destepte si mai destepte decat atat, ca sunt incorporate in tablete si altele. Cand colo Nokia scoate un telefon cu 41 de megapixeli.
Am zis ca e o greseala, se lansau la Mobile World Congress telefoane de 14 megapixeli, ceea ce mi se pare normal. Telefonul meu are doar 8 megapixeli, e doar dualcore, are doar 1.5 ghz pe procesor. Iar acum toate telefoanele lansate sunt duble. Adica quad-core procesor, viteza inspre 3ghz si camera foto de capacitate mare, mai mare decat aparatul meu foto profesional de acasa.

Asta pana cand vad videoul asta:

Cum adica 41 de megapixeli? Uite asa, ca se poate. Si se vede asa, asa, asa.

Partea nasoala e ca are un sistem de operare propietar. Adica alte aplicatii pentru Nokia, un alt sistem de operare care nu te lasa sa instalezi decat ce are el nevoie. Dar atat, faci poze cu telefonul si te lauzi dupa aceea.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. eBogdan @ Gadget4u.ro

  E bine ca poti da share la poze totusi, dar vezi ca defapt poza cu rezolutia maxima nu e de 41 megapixeli ci defapt de 38 megapixeli iar pretul de lansare de 450 euroi cam marisor ptr un Nokia in aceste vremuri..

  Reply
 2. Ciprian

  Nu se compara calitatea pozelor facute cu un telefon de cati mega vrei tu cu cea a unui DSLR de 10Mpx… Obiectivul face parte din ansamblu, dimensiunea senzorului e mai importanta decat numarul de megapixeli… In conditii ideale (adica afara la lumina, ca in pozele de aici), orice aparat se descurca onorabil. Calitatea adevarata o vezi in conditii grele (luminozitate scazuta, contre-jour, miscare, etc)

  Reply
 3. klaus

  Bine ca sar expertii sa-l compare cu un DSLR. Wake uppppp, este un smartphone cu o camera buna si atat.
  Hai sa o luam invers:vreau sa te vad pe tine vorbind la DSLR-ul tau…ah nu poti, vai…e praf. Cam asa suna ce ziceti unii-Ciprian.
  Nu sunt fan Nokia dar nu isi au rostul astfel de comparatii. Era tentant la 450 euro din punctul meu de vedere daca venea cu un sistem de operare comun si nu ceva proprietar.

  Reply
 4. Paul

  “Partea nasoala e ca are un sistem de operare propietar un alt sistem de operare care nu te lasa sa instalezi decat ce are el nevoie.” E Symbian Belle si in caza ca nu ai aflat Nokia are store de unde se pot cumpara o gramada de aplicatii pentru platforma symbian si meego. http://store.ovi.com/ Exact asa are si Samsung pentru telefanele cu sau fara android http://www.samsungapps.com/ asa ca nu induce lumea in eroare doar ca tie nu iti place Nokia.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.