home to blog Niste software

Niste software

Cum e posibil ca atunci cand inchizi un tab in firefox sa iti creasca memoria ram ocupata de aplicatie in loc sa scada? Ce calculator trebuie sa am sa navighez pe net?

Adobe Reader ocupa instalat 600 de mega, iar adobe Premiere Pro 900 MB, ce naiba pun astia in reader de ocupa atat de mult?

Si una hardware: cand hardul e obosit nu e mai normal sa moara instant? De ce trebuie sa ma chinuie pe mine si sa caraie incet, incet de parca ar vrea sa spuna ca el mai poate, dar e batran.

Si eu ma miram de ce nu-mi merge calculatorul …

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Niste software

 1. Da, cu firefox-ul am si eu problema asta si mai toti (cica in versiunea 3 nu va mai fi problema aia. eu tot o am)
  In legatura cu celelalte programe, gen nero, adobe reader, etc, foloseste variantele Lite 🙂
  De exemplu mie adobe reader-ul imi ia numai 30 mb 🙂
  *o sa le gasesti pe softpedia*

 2. Vista + 1gb ram -> sucks
  Cached si free memory ce arati acolo sunt irelevante (eu la 2 gb am 71mb “liberi” cand de fapt sunt vreo 1.3gb). acolo iti arata cate memorie iti ramane complet libera, restul fiind ocupat cu cache, cache care la nevoie este golit instantaneu.
  Poate se creaza putina confuzie pentru deoarece vista ocupa cam cati rami ai tu. cel mai bun indiciu este graficul de deasupra (physical memory usage history).

  Vista si FF nu sunt deloc resource friendly, dar, pentru mine cel putin, sunt destul user friendly cat sa merite.

 3. Nu crapa instant hardu ca sa ai timp sa fac un backup. Ca nu toti isi salveaza munca o data la 3 zile pe stickuri / dvd-uri

 4. 1. partea cu firefox mi se pare normala … un program nu mai pierde timpul sa goleasca memoria si nici xp-ul nu o sa o goleasca … o umple continuu si ce nu mai e folosit e scris exact ca si pe hdd direct peste ce nu mai e util.
  2. disk-ul nu crapa instant … crapa cand nici nu te astepti … mai merge mai merge si mai merge cu crr crr si crapa … dar nu am patit sa pierd tot … in special ce era mai important :))
  3. Adobe Reader deja mi-e greata sa mai folosesc … nu inteleg cum un program care afiseaza text (in special) … are nevoie de loading-ul ala la start… in care incarca pluginuri sau numai el stie ce face, dar nasoala e si faza ca ocupa atat de mult spatiu si nu il folosesti in special decat la citirea unor PDF-uri =))

 5. @Lucianu: Ahh, si-am mai spus odata mai sus. Daca tu folosesti adobe readerul DOAR pentru a citi pdf-uri atunci e perfecta varianta Lite.
  In cazul in care n-ai incercat-o iti spun eu ca nu incarca deloc greu. Asta pentru ca nu mai are atatea plugin-uri de incarcat, si in afara de asta e mic. Sub 50 MB.
  Nu e mai bun foxit reader-ul. Si eu am folosit destul foxit-ul, dar parerea mea e ca in adobe reader totul e mai ‘smooth’. Se vede mai bine, nu obosesti citind (ca doar asta faci in el), etc. Ce vrei, acrobat reader-ul e de mult timp lider in pdf reading 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.