home Idiocracy Nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar A. Năstase

Nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar A. Năstase

De azinoapte până azi la prânz s-au înmulţit vocile useliştilor care cer public preşedintelui să-l graţieze pe Adrian Năstase. Adică pesedistul să nu plătească pentru faptele pentru care justiţia l-a declarat vinovat. Credeam că noaptea va fi un sfetnic bun pentru uselişti şi că toate aceste declaraţii erau făcute sub impulsul emoţiei generate de vestea că Năstase a vrut să se împuşte în cap.

Mă gândesc că s-ar crea un precedent dacă Năstase ar fi graţiat. Nu ştiu cine m-ar putea împiedica să nu cer şi eu graţierea dacă fac o ilegalitate. Dacă la Năstase s-a putut, la mine de ce să nu fie valabil?
Şi la urma urmei, de ce să nu fie graţiat şi cel care şi-a omorât mama? Regretă fapta acum, s-a căit. Atunci care să mai fie problema?

Pe de altă parte, înţeleg gestul fostului premier care probabil că s-a gândit că va ajunge în celulă cu toţi găinarii. Nu e de nasul lui, dar poate că ar fi trebuit să se gândească şi că tunci când faci ilegalităţi apar şi consecinţele. Noi, ăilalţi, ne gândim. O fi, nu o fi vinovat, n-am de unde să ştiu. Refuz să cred că toţi cei care l-au judecat au o problemă de logică şi că toţi s-au înşelat.

Tentativa de sinucidere l-a pus însă într-o postură şi ma proastă. Aseară Facebookul se distra copios. Râdeam ca proştii de tragedia unui om, dar în subconştient ne dădeam seama că aceată condamnare a lui ne confirma faptul că… NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!

12 thoughts on “Nimeni nu e mai presus de lege, nici chiar A. Năstase

 1. daca este gratiat ne dam seama in ce tara traim….daca este gratiat, ma mir cum de oamenii la 70-80 de ani nu se sacrifica sa intre cu o dinamita printre ei sa ii omoare pe toti…
  pai sunt persoane care au furat un cascaval si au luat 2 ani, la propriu, sau un salam…si nu s-au mai omorat…asta a furat miliarde si se omoara tu-l in gat de porc.

  1. @geo: Romania e tara unde unu nu se impusca si 20 jde milioane cred ca a facut-o…Ne-a jignit rau de tot Bobonel, merita un Oscar!

 2. Cum poti sa spui ca nimeni nu-i mai presus de lege?
  Pentru un prejudiciu de ordinul milioanelor de euro ia 2 ani din care trebuie sa faca 8 luni.
  Daca un mic si infometat i-ar fura portmoneul lui Nastase cati ani de parnaie ar face?

 3. (comentariu preluat)

  ABJECTIA PROCURORILOR MONICAI MACOVEI E TOTALA: ADRIAN NASTASE VA FI ACUZAT, IN URMA TENTATIVEI DE SUICID, DE (TENTATIVA DE) SUSTRAGERE DE LA EXECUTAREA PEDEPSEI- SE LUCREAZA LA DOSAR IN REGIM DE URGENTA

  Adrian Nastase, cel mai bun prim ministru al Romaniei- si unicul om de stat pe care il are Romania- a cazut cu revolverul in mana. La propriu.

  Gestul lui, de un cosmic dramatism, are si o incarcatura simbolica pe masura momentului astral al comiterii lui: noaptea Solstitiului de vara (in 22 iunie – cand are loc de obicei Solstitiul de vara- este ziua de nastere a lui Adrian Nastase; mai putin obisnuit, anul acesta Solstitul s-a inregistrat in noaptea 20/21 iunie).

  Condamnat, NEVINOVAT fiind, la inchisoare, a ales calea radicala de a pune punct unui parcurs care descalifica justitia, arunca in abjectie pura procurorii si releva, chiar si pentru cei mai putin perceptivi, nivelul ridicat al influentei cercurilor negre de interese asupra instantelor si Parchetelor.

  Ceea ce parea o farsa juridica- dosarul “Trofeul calitatii”, compus din elemente evident “insalilate cu ata alba” care, dupa nici o logica fireasca, nu puteau duce la condamnarea lui Adrian Nastase- se demonstreaza a fi- prin murdara decizie de ieri a instantei- un semnal de forta dat de influentele retele de criminalitate organizata din Romania.
  Altfel spus, mesajul public al acestor retele de criminalitate organizata este de genul “temeti-va, caci putem condamna, nevinovat fiind, pana si un personaj public important in urma unor false acuze special alese pentru a se vedea ca sunt false- astfel, aratand ce putem si ce influenta avem”.

  Poate mai murdara decat decizia de ieri a instantei- condamnarea lui Adrian Nastase, nevinovat, intr-un dosar construit “cu dedicatie”- este actiunea aflata in curs de desfasurare: procurorii lucreaza la intocmirea unui dosar penal in care – pornind de la dramaticul gest de ieri- Adrian Nastase urmeaza sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Este halucinant!

  In ultima saptamana, am atras insistent atentia asupra ingrijoratoarelor similitudini de fond intre situatia lui Sorin Crivat (ajuns in inchisoare nevinovat, pentru a fi insistat ca dosarul “Armamentul” sa isi urmeaze cursul; Anexa dosarului lamurea chestiuni- cheie din “Tigareta II”, care o implicau si pe Monica Macovei) si presiunile facute pentru incarcerarea lui Adrian Nastase in urma unei false vinovatii (falsul procurorilor fiind evident).

  Sorin Crivat a fost asasinat in penitenciarul Codlea.
  Ajunsese acolo in urma unei false acuze de luare de mita (care nu a fost dovedita), dosarul fiind instrumentat de DNA Brasov pe vremea cand mare sef era Valentin Selaru (azi procuror sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

  Dosarul “Armamentul” (cu Anexa S-207, legata de “Tigareta II”- Anexa provocand mari tulburari celor mentionati in ea) a fost finalizat in perioada in care Adrian Nastase era prim ministru- dosarul trebuind doar sa-si urmeze cursul in 2005, cand, cu complicitatea Monicai Macovei ministru al Justitiei, in epoca)- specifica criminalitatii organizate- dosarul a fost secretizat.

  “COINCIDENT”- nu cred in coincidente!- acelasi procuror Selaru este cel care conduce cercetarile privind evenimentele tragice din locuinta lui Adrian Nastase. Procurorul Selaru este cel care, in noaptea de 20/21 iunie 2012, a ajuns, impreuna cu o echipa operativa, la locuinta lui Adrian Nastase si, conform declaratiilor, a ridicat “o arma de foc” (revolverul) si proiectilul care a strapuns gatul lui Adrian Nastase, atungandu-i tiroida.

  Pe de alta parte, procurorul general Codruta Kovesi a declarat ca, acasa la Adrian Nastase, procurorii “au adunat din incapere probele, asa cum se procedeaza in cazul anchetarii unei eventuale fapte penale”.

  Repet: se lucreaza rapid, la parchet, pentru intocmirea unui dosar penal in care Adrian Nastase sa fie acuzat de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.
  Comanditara acestei actiuni este Monica Macovei – ea este cea care a pus in miscare caracatita obedienta a retelei de mare criminalitate organizata din care face parte (reteaua Dumitru Iliescu- Catalin Voicu- Monica Macovei).

  Aceasta retea de mare criminalitate organizata (Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu) “l-au scapat printre degete” pe Adrian Nastase, care, conform planului lor, trebuia sa ajunga in penitenciar. Acolo, ar fi urmat sa aiba soarta lui Sorin Crivat: sa fie asasinat. Preconizata asasinare a lui Adrian Nastase in inchisoare (care, fara indoiala, ar fi fost urmata de a declaratie a procurorilor conform careia moartea a fost naturala) trebuia sa fie un mesaj de inspaimantare pentru toti cei care ar fi incercat sa destructureze aceasta retea sau sa i se opuna.

  Avocatii lui Adrian Nastase depun cerere de amanare a executarii pedepsei- si sigur vor avea succes.
  In afara de acest lucru, in cazul lui Adrian Nastase opereaza, deja, prescriptia . Aceasta nu a fost invocata de avocati, care, comitand “greseala” (contextual, este o greseala) de a gandi logic (greseala comisa si de AN, in cazul de fata!) au fost convinsi de faptul ca verdictul instantei va fi de achitare, data fiind nevinovatia lui Adrian Nastase. Acum, sigur vor invoca prescriptia.

  Reteaua de mare criminalitate organizata Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu lucreaza in continuare la operatiunea “aducerea lui Adrian Nastase, cu orice pret in penitenciar” pentru ca, acolo, sa fie “pedepsit in stil mafiot” – asasinat, pentru a lansa un mesaj sinistru.
  Este motivul pentru care procurorii lucreaza de zor- sub “coordonarea” procurorului Selaru (care si-a demostrat deja obedienta fata de reteaua criminala Monica Macovei- Dumitru Iliescu- Catalin Voicu in cazul ofiterului acoperit SRI Sorin Crivat) la intocmirea unui nou dosar penal in cazul lui Adrian Nastase- pentru halucinanta acuza de (tentativa de) sustragere de la executarea pedepsei.

 4. in romania, nu exista termenul de precedent in jurisprudenta. doua cazuri similare pot avea verdicte complet diferite. precedentul asta e o notiune inoculata doar de filmele de peste ocean. just saying.

 5. plateste bine pentru protectie in inchisoare, ca are de unde si nu se atinge nimeni de el acolo….nu? cel mult ii dauneaza imaginii lui, dar poate sa o intinda afara dupa cei 2 ani si il doare la basca…oare tu ai sta 2 ani pe tusa pentru cateva milioane de euro? ia gandeste-te?

 6. Milă mi-e de el dar mai milă mi-e de mine că şi datorită lui am ajuns unde am ajuns.Un om “normal” fără afaceri, fabrici, exploatări agricole etc etc etc, a adunat în 20 de ani cât nu poate să cheltuiască într-o mie de ani. Lăcomie paranoică…de a dat în diabet, hipertensiune, cord paradit şi alte alea.La ce i-au folosit banii???. Nu spun că nu sunt buni dar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: