Netcamp 2010

Alexandra este studenta in anul 3 la Comunicare si relatii publice in cadrul SNSPA si a scris pentru voi impresiile ei de la Netcamp. De obicei la evenimente mari incerc sa cer si altcuiva fata de mine o impresie despre acel eveniment. Cu ce a ramas si altcineva de la acel eveniment, ideile care au ramas in minte, iar astfel sa le facem publice. Drept urmare:

Netcamp este evenimentul care m-a pus la curent cu tendintele din lumea digitala, mi-a permis o incursiune in culisele afacerilor online si mi-a oferit raspunsul la intrebarea „Ce ar trebui sa stie un antreprenor online?”. Bonusul a fost asistarea la prezentarea finala a proiectelor dezvoltate in cadrul Launch48 – Map my life, Invite me si centruldepiese.ro.

Sfaturile oferite de-a lungul conferintei au fost numeroase, insa cele mai importante sunt legate de clarificarea viziunii, definirea segmentului vizat si construirea produsului pe baza unei analize de piata complexe. Majoritatea vorbitorilor au afirmat ca batalia pentru mintea si banii clientului nu se opreste niciodata, cum de altfel nu o face nici promovarea, iar una dintre metodele pentru a ajunge la cele mai bune produse sau servicii pare sa fie imaginarea unei lumi perfecte, fara constrangeri sau retineri. Desigur, transformarea viziunii in realitate se face doar prin multa munca si o executie de exceptie. Cloud computing-ul se indreapta catre o noua etapa in care „Totul va fi in the cloud”, dupa zisele lui Zoli Herzeg, iar clientii vor mai renunta la temerile legate de securitatea datelor.

In cadrul sesiunilor desfasurate in paralel, Marius Ghenea a oferit cateva indrumari pentru atingerea succesului si le-a sugerat viitorilor antreprenori sa inceapa cu o afacere bazata pe servicii, concentrandu-se pe functie si nu neaparat pe forma. Ce conteaza cel mai mult sunt experienta, realizarile specifice, reputatia, pasiunea si implicarea.  In plus, Marius Ghenea a facut o  remarca extrem de importanta pentru crearea cadrului potrivit: „Poti sa aduci norocul mai aproape de tine prin atitudine.”. Urmatorul vorbitor, Bogdan Secara, considera ca verificarea zilnica a indicatorilor de performanta ar putea conduce mai mult catre succes si ca disciplina in executie e vitala.

Ce consider ca e cel mai important la asemenea evenimente e optimismul si inspiratia cu care pleci si sentimentul ca iti poti pune in practica orice idee, iar dupa participarea la Netcamp urmatorul pas e sa imi indeplinesc cateva dorinte pe plan profesional.

Guest post a mai scris si Andra despre WBF.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply