Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ce am notat eu de la Netcamp 2010:

Cloud computing de la Microsoft continua sa fie o chestie de tip trendy pe care trebuie sa o aiba toti ca asa e misto. De asta nu-mi place prezentarea. O aplicatie care merge misto in cloud nu-l invata nimic nici pe manager, nici pe director, nici pe tipa de la marketing.

Hugo Wardle: trebuie ca fiecare sa aiba un “wow line”.  (si ceva vacute pe pereti pe care nu le-am inteles in context)

Groupon au venit cu tupeu in Romania, se dezic de greselile de pe site (deci sunt intentionate). Spun ca sunt o alternativa a  clasicului city guide, oferind chestii pe care vrem sa le exploram.  Incearca sa aduca impreuna offline-ul si online-ul si au vreo alti 30 de comptetitori in Romania pe care i-ar distruge batand din degete.  La prezentarea  asta toata lumea s-a intrebat daca faza cu Google nu e un bluf tocmai ca sa dea misto in peisaj si sa mai salte compania.

Romtelecom aniverseaza 1 an de prezenta in online. (!!!) Si va dati seama ca astia ofera servicii de internet de prin 1996 toamna? Se lauda cu oferte exclusive pe net (ati vazut si mai devreme ca am zis despre ele), dar si cu faptul ca fac streaming la meciurile din Uefa Champions League pe dolce-sport.ro (la calitate HD / cand e urmatorul meci ca as face un review la aplicatia asta?). Eu ma intreb de ce nu fac si streaming la televiziunea dolcesprot, ca oricum toata lumea face asa ceva.

La WeWorkWeb Alex Lapusan a avut o super prezentare despre cum sa faci software si ceva guideline-uri despre cum sa faci un fel de project management al serviciilor.( Daca pui prezentarea online da-mi si mie un @ sau un mail 🙂  )

Spre marea mea surprindere la sesiunea de startup now a fost atat de aglomerat incat s-a stat si in picioare si pe afara (usile ramanand deschise). Prezentarea Bogdanei o vom trata separat.

Si ca sa fim noi, plebea, astia de la netcamp … in sala de alaturi a fost Venture Connect(by Biris Goran)

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 Responses

 1. Mihai Pintilie

  Vlad a fost chiar fain la StartUp Now. Cum toata lumea vrea sa castige bani din online acum sau de ce nu, batand din palme, a fost normala “inghesuiala”. Dar workshopul a fost fain. Multa interactivitate si colaborativitate, chiar intre meseni.

  Reply
 2. mihai

  La start up now, bat oamenii astia apa in piua cu business plan si alte chestii trendy fancy. Eu de cand umblu la conferinte n-am auzit o chestie concreta de start up, gen am vandut cuie pe okazii, si ce implicatii avea asta. Sau impletirea de botosei, sau bloguri de content , cum sa castigi primii bani. Aia inseamna start-up, deja cand ai finante , ai business plan si target deja ai experienta, esti bengos. In fine poate odata si-odata.
  Vezi ca ai scris 1996 si e 1960. Eu am fost ala din sala care am zis.
  In rest mi-a placut netcamp dar au fost unii speakeri f slabi in prima parte a zilei mai ales

  Reply
 3. Mircea Scarlatescu

  Ne place sau nu, cloud computing will rule in anii ce vin. Vom avea statii de lucru din ce in ce mai proaste, servere mai putine si apartinand celor mari.

  N-as putea spune ca ador asta, dar la asta ajungem….

  Cat despre poze, Fusu la costum face toti banii ;))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.