home to blog Nelson Mandela nu mai e

Nelson Mandela nu mai e

Am fost in 2010 la casa lui Nelson Mandela din Africa de Sud. Si atunci, desi fostul presedinte african nu era acasa lumea statea in fata casei lui si toti se aratau foarte bucurosi ca unul de-al lor i-a reconciliat si a scapat Africa de Sud de dominatia albilor si de sclavagismul negrilor.

In fata casei lui, transformata in muzeu, erau tot timpul oameni care vindeau atat cani cu imaginea acestuia cat orice alte materiale produse acasa. Iar toate cuvintele care se auzeau despre Mandela erau de lauda si de multumire.

Si daca asa era atunci acolo, acum ma astept ca acea strada sa fi devenit loc de pelerinaj si de omagii pentru fostul presedinte. Inca din 2010 africanii se asteptau ca acesta sa moara si toti se gandeau la ce va urma dupa moartea lui. Principala lor temere era ca daca va muri, populatia de culoare isi va pierde din drepturile pe care Mandela le-a castigat pentru ei. Si adevarul e ca in Africa de Sud e dificil de trait.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.