home to blog Need For Speed ProStreet

Need For Speed ProStreet

Am primit demo-ul de la Need For Speed ProStreet . Am incercat sa il joc pe laptop, s-a incarcat a pornit … am pornit cursa … s-a blocat la prima turatie a motorului. Pana sa astept sa pierd cursa sa opresc sunetele, sa poata randa mai usor pe placa video, m-am mutat pe mac.

Apple-ul cu intel xeon quad core, 2 gigi de ram si nvidia ge force 7300gt. Ruleaza windows XP. NFS Pro Street, versiunea demo bineinteles, instalat repede aproximativ, rulat la putere maxima … 1900 x 1200 rezolutie, cu toate optiunile full. A pornit … s-a miscat  masina … insa mult prea incontrolabila si insensibila la comenzi, asa ca … a terbuit sa merg din optiune in optiune ca sa pot gasi configuratia optima. Am gasit configuratia optima tot la 1280 x 800 (rezolutia de pe laptop),  cu toate optiunile video pornite. Se misca frumos … se aude un pic mai bine ca in celelalte editii, desi cred ca la partea de audio din versiunea demo mai trebuie inca destul de mult de lucrat.
Din pacate procesoarele urlau in timpul jocului, xeoanele de 3 ghz erau incarcate la 80%, iar memoria avea deja 1 giga.
Ce aduce misto si nou jocul asta, nu-s texturile, masinile si muzica, ci efectele. In demo iti da sa conduci un BMW M3. Frumoasa jucarie, mai ales in strada. Buna de alergat, cam buna la orice pe strada. Pe zgura nu e de incercat. Eh … au fost atenti la toate detaliile masinii, au fost atenti la acceleratie, in momentul in care iti intra turbina, zgomotul aerului in motor se transforma in viteza, demarajul de pe loc se intampla cu o usoara smucitura de volan spre stanga sau dreapta, depinde de cum ai ramas cu rotile curbate, exact la fel cum se intampla si la volan.
Cealata chestie interesanta in jocul asta e asfaltul.

Ei bine, uitati-va in poza de mai sus … arata la fel ca o strada pe care o cunoastem noi nu. Eh … nu se vad foarte bine din vederea asta de camera gropile si denivelarile … dar va asigur ca sunt, mai ales ca se simt exact ca in trafic. Si un mic tip … sa va fereasca ca la mai mult de 120 mph sa musti un pic din zgura din dreapta si sa incerci sa redresezi… se intampla exact ca in trafic … zbori foarte artistic cu sanse minime de supravietuire.
In concluzie, detalii foarte pronuntate la nivelul asfaltului, controlului si miscarii masinii, astea fac jocul sa fie aproape real, iar pe mine sa  ma oftic ca n-am un volan ca sa pot sa il incerc asa cum trebuie. E primul joc care ma face sa cer un volan.

23 thoughts on “Need For Speed ProStreet

 1. Daca tot aveam Vista pe laptop (pe langa cele 3 distro-uri Linux), m-am gandit sa vad cum se comporta. Am sters Visual Studio 2008 ca sa fac loc pe partitie, l-am instalat relativ repede si l-am pornit. In 640×480 texturile aratau execrabil, asa ca am pus 1280×800 (rezolutia nativa). A pornit bine, dar din cand in cand mai agata- am pus toate detaliile pe low si-acum imi merge bine. Oricum, nu ma pot astepta la mai mult de la un Radeon x1150. Daca nu era placa video de cacao, cei 2GB RAM si Turion-ul X2 imi permiteau mult mai multe… 🙁

 2. Mor cand aud de rezolutii native si non native.

  Hacky intra in CCC (Catalyst Control Center) si apoi la Notebook Panel Properties > Atributes si acolo in dreapta ai Scaling Options si pui Centered.

  Vei putea juca linistit si la rezolutii non native, pixel per pixel, bineinteles cu bare negre pe margini, dar macar texturile sunt aceleasi. 😀

  Ai cu rezolutii de 1680×1050 sau mai mult ce crezi ca fac? Joaca nativ? 😛

 3. Tocmai ce m-am jucat pe laptop pe 1680×1050 , totul high si AA 2x, si zbarnaie… ca idee 8600 gt si T7100 😀 prietenii stiu de ce.

 4. to am jocu din 14 noiembrie milam instalat da mi mere sacadat si am pus tot la minim…….am o placa vide geforce fx5500 de 256…160 de gb si 512 rami…ce pot sa fac sa numi mai mearga sacadat…….ajutatima plsssssssssssssssss

 5. eu am c2d e 6600, geforce 7600 gs 256 mb,2 gb ram Corsair enhanced si tot sacadat imi merge, la orice rezolutie as incerca … chiar si la 640 !!!!
  Incredibil nu-mi vine sa cred !!! Am dezinstalat jokul si am luat alt kit de jok si la fel tot asa face !!!
  Daca stiti careva vre-o solutie va rog dati de stire !

  1. pai cea mai buna rezolutie 800.daca nu merge asa cred ca procesorul eu am procesor 5gb ram 2gb placa video 1gb deci merge stas. nu am probleme tot la maxim si merge

 6. mah zicetimi careva cum draq sa trec de alea 4 curse cand incep carierea ca le tat fac pe alea si nu imi da altele ce trebe sa fac???? care stiti datimi add cata_bm2002

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.