home to blog Natura exista

Natura exista

Pentru cei care sunt inecati in betoane si nu vad altceva decat retzelistica, LCD-uri si pixeli, aduc la cunostinta faptul ca in seara asta m-am intanit cu un arici. Era sa dau cu masina peste el la Polivalenta. A iesit din barlog sa se duca sa caute de mancare si era in mijlocul strazii buimac de lumina.

Instinctiv, la auzul franelor scartaiind in asfalt, ariciul s-a facut ghemotoc asteptand sa fie lovit. Cum n-a fost lovit a scos capul dorind sa vada ce se intampla. A avut instinctul sa se intoarca pe acelasi drum de unde a plecat atunci cand a vazut ca sunt faruri aprinse in fata sa si ca un motor probabil ii spargea urechile.

Daca ati vazut Wild [insert imdb link here] va veti gandi probabil ca pe langa voi mai este natura, mai sunt cativa copaci, mai sunt cateva animale salbatice, frumoase de felul lor. Nu ma gandesc aici la veveritele din Herastrau, ele cred ca au deja pensie privata, indemnizatie si spor de periculozitate, ma gandesc aici la alte animale pe care nu le vedem, dar ele exista. Ma gandesc  aici la alte animale pe care nu le ocrotim, dar ele continua sa isi duca viata printre gunoaiele pe care le aruncam noi. Iar acum este primavara, animalele ies sa caute de mancare si gasesc resturile noastre de la McDonald’s si sticlele goale de cola.

As vrea ca viitorul primar al sectorului 4 sa castige alegerile pentru ca a reusit sa impadureasca Parcul Tineretului. (atentie la timpul verbelor).  La sectorul unu Andrei Chiliman a reusit deja, cel putin a facut la Casa Presei un parc unde nu mai parcheaza nimeni masina pe iarba, iar copacii pe care i-a plantat, culmea, au rezistat.

7 thoughts on “Natura exista

  1. Cand eram mai tanara imediat ce ieseam in strada dupa o ploaie calda de vara vedeam rame si melci, multi melci iesiti din adaposturile lor subpamantene. Acum nu mai vad: s-au imputinat ei sau a scazut acuitatea vederii mele? Poate ca e adevarat si una si alta.

  2. Mda, spatiile verzi chiar sunt un “issue” in Bucuresti. In toate orasele respectabile din afara prin care am fost, m-a izbit cat de ingrijite (si multe) erau spatiile verzi. Chiar conteaza! Si nu doar pentru estetica:)
    Intr-un Bucuresti care respira din ce in ce mai greu, “in plina dezvoltare imobiliara”….orice gura de aer este vitala.

  3. am vazut ca e la moda sa te dai ecologist. Multa gargara electorala. Numai Chiliman m-a convins ca vrea sincer sa faca ceva … adica omul chiar a facut. E de inteles, el s-a nascut in Sectorul 1 si traieste acolo. Are tot interesul sa salveze natura in jurul casei.

  4. As spune chiar ca e emotionanta o astfel de intalnire, in conditiile in care traim printre betoane si esapamentele masinilor, iar preocuparile noastre de zi cu zi ne indeparteaza din ce in ce mai mult de natura. Acel arici ar trebui sa ne fie prieten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: