Muie

Citisem ieri un mail in care scria : comunicarea verbala se cheama muie, iar comunicarea scrisa se cheama procedura. (Leru).

Acuma ma intreb … de ce exista cuvantul muie?
Oare nu pot fi alte solutii de comunicare care sa evite cuvantul, sau expresia muie? Sau, actul in sine?
Oare … nu se pot face chestiie corect si frumos, fara ca sa existe vreun Dorel care sa stea sa sape singur groapa, iar ceilalti sa manance seminte in jur?
Oare de ce munca de echipa se transforma de cele mai multe ori intr-o invidie continua, sau intr-o chestie in care lasa-l pe ala ca ala munceste, noi putem sa stam linistiti si sa ne facem ca muncim.
Si daca e vorba de echipa … se intampla sa apara iar muia … ca nu ma ocup eu de asta, se ocupa Dorel, du-te la el.

Continuati voi… exemple asemanatoare.

NOTA: Dorel e personajul din reclama la Unirea.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Muie

  1. Muie e slangul folosit in orice institutie pentru o comunicare intre un sef si un subaltern. Intreaba-ti colegii cate mui si-au luat si mai presus de toate intreaba-te cate mui ai luat. Iti spun eu multe, asa cum luam toti. Oricum ideea de baza la o muie este sa aiba reciprocitate. Asa ca nu mai sta sa o iei si da-o inapoi ca merita.

  2. Ca sa dam un sens mai elevat cuvantului care incepe cu M, etimologia rroma, spune ca vine direct de la muian care = fata, asa ca poate mai au si unii dreptate…

Leave a Reply