home to blog Mitingul de maine cu semnul intrebarii ?

Mitingul de maine cu semnul intrebarii ?

Ma uitam zilele astea la stiri si vedeam cum peste tot in tara a protestat toata lumea disperata pentru taxa auto. Si imi aminteam ca se intampla si la noi asta maine, cu 2000 de masini. Din fericire sambata, pentru ca daca era in alta zi a saptamanii, era teroare.

Eh, azi vine biroul de presa al PMB si da un comunicat in care spune ca organizatorul, persoana fizica, nu a depus la timp documentele necesare pentru aceasta actiune, drept urmare mitingul de maine nu e autorizat. Pentru copii de pe forumuri comunicatul.

Direcţia Relaţii Publice şi Informare

INFORMARE DE PRESĂ

Mitingul de protest anunţat pentru sâmbătă, 13 decembrie, în Capitală împotriva majorării taxei auto nu a fost autorizat de Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, dat fiind faptul că solicitantul – o persoană fizică – nu a depus la timp toate documentele cerute de lege în astfel de situaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, dacă o persoană fizica îşi asumă iniţierea unei acţiuni de stradă la care participă un grup de persoane, atunci organizatorul este obligat să depună la primarul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează a avea loc acţiunea o cerere în acest sens şi să prezinte în faţa Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice o împuternicire din partea componenţilor respectivului grup.

Iniţiatorul manifestaţiei de protest programate pentru data de 13 decembrie 2008 în Capitală s-a prezentat în şedinţa de astăzi – 12 decembrie – a Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice fără să fi depus o declaraţie scrisă privind solicitarea sa, cu 3 zile înainte de data desfăşurării manifestaţiei, aşa cum prevede Legea 60/1991 (privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice).

În consecinţă, Comisia nu a avut pe ordinea de zi şi nu a putut lua în discuţie o astfel de cerere.

Notă pentru editori:

Legea 60/1991 – republicată

CAP. II

Declararea prealabilă a adunărilor publice

ART. 6

Pentru organizarea adunărilor publice solicitanţii se vor adresa, în scris, primarului unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază urmează să se desfăşoare adunarea.

ART. 7

Organizatorii adunărilor publice vor depune declaraţia scrisă la primăriile municipale, orăşeneşti sau comunale pe al căror teritoriu acestea urmează să se desfăşoare, cu cel puţin 3 zile înainte de data desfăşurarii acestora, în care trebuie să menţioneze denumirea sub care este cunoscut grupul organizator, scopul, locul, data, ora începerii şi durata acţiunii, traseele de afluire şi defluire, numărul aproximativ al participanţilor, persoanele împuternicite să asigure şi să răspundă de măsurile de organizare, serviciile pe care le solicită din partea consiliului local, a poliţiei locale şi jandarmeriei.

6 thoughts on “Mitingul de maine cu semnul intrebarii ?

  1. Atât timp cât coloana se află în mişcare, îi pupă în fund şi Ministrul de Interne. Din moment ce autorităţile nu acceptă aceasta formă de protest,orice contravenţie se aplică nominal, adică dacă Ghiţă scote curul pe geamul de la BMW-ul ursuleţ şi urlă cât îl ţine gura ”să mă pupe Tăriceanu”, poliţia îl poate sancţiona doar pe el pt tulburarea liniştii publice/ultraj contra bunelor moravuri. Eu mă-ndoiesc totuşi că autorităţile vor da dovadă de destulă iresponsabilitate ca să încerce măcar să se împotrivească acestui miting. Se întâmplă la greci, la noi de ce n-ar putea?

  2. piticule..nu merge siteul realitatea.net

    de un sfert de ora incer si nimic.Internetul imi functioneste bine ,dovada ca alte pagini se deschid

    pingul in serverul yahoo este de 25 ms.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: