home to blog Miting pro Basarabia la Bucuresti

Miting pro Basarabia la Bucuresti

Am fost la manifestatie, asta ca eram curios sa vad ce mai iese. Daca la altele s-au intamplat chestii organizate, cu activisti si alte nebunii.

Eh, in schimb la Universitate in seara asta (n.n – aseara)  s-au intamplat vreo doua mitinguri. Cel al noii drepte, unde nu a venit nimeni si unde ei nu erau bagati in seamna decat pentru niste poze cu steaguri coloarate si cel al studentilor basarabeni din Bucuresti. Ei astia din urma au venit cu acuarele, cu steaguri, cu poze, cu foi albe pe care au desenat, erau voiosi, bucurosi, nu scandau, nu calcau spatiul verde, nu se manifestau violent sau foarte zgomotos.
Erau bucurosi si isi sustineau punctul de vedere.  Ei … iata-i.

Au fost si suporteri de la dinamo, au fost si romani si englezi si televiziuni care nu stiau ce sa caute, pe cine sa filmeze si ce declaratii sa ia.
Concluzia ar fi una singura, pe langa cea din video-ul de mai sus, ca maine studentii moldoveni se vor urca in trenuri si vor pleca spre Chisinau.

Si ca m-a intrebat Anca, cati gura casca erau la TNB … Foarte putini! Aia veneau si plecau, in schimb acolo lumea a stat 2 ore si a ascultat discursurile patriotice.

Galerie foto.

8 thoughts on “Miting pro Basarabia la Bucuresti

  1. Am un prieten in Chisinau care a fost la “revolutia” de acolo si a spus ca a fost haos. Dupa parerea mea, exact haosul de care e nevoie pentru a schimba ceva. Singura problema e ca s-ar putea sa se imprastie treaba, si nu s-ar rezolva nimic.

  2. Pentru a schimabceva in Republica Moldova este nevoie de omultime mult mai mare. Rusificarea facuta dupa 1950 a redus numarul de romanii din aceasta tara asa ca susbstratul romanesc autentic, necesar, pentru o schimbare este puternic diluat.

  3. acesti moldoveni care se cred Romani,sunt defapt Rusi care vorbesc limba Romana si atat. Rusia a urat si uraste Romania si a vrut sa o distruga iar acum am ajuns sa-i consideram frati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: