home to blog Minunatia ploii

Minunatia ploii

Nu stiu daca sunteti la curent cu stirile, dar iarna de obicei ninge si se depune zapada. De asemenea vara e cald sau foarte cald. Iar vara cand ploua, de obicei tuna, bate vantul sau cade grindina.

O data cu tehnologia electronica si cu toate descoperirile tehnicii, telefoanele mobile pot filma, pot face poze, iar prin intermediul internetului toata lumea poate vedea efectele vremii.

De aia o ploaie normala de vara, acum este cu cod galben, portocaliu sau alte culori. De asta toata lumea se scandalizeaza de parca n-ar mai fi vazut ploaie in viata lor. Pentru ca o data evenimentul e rar si a doua oara pentru ca poate fi filmat. Iar daca in trecut ai stat in casa si n-ai vazut cum ploua si cum se inunda strada in alea 5 minute cand se aduna apa, acum cine a filmat momentul devine erou national. Vaai cata apa, aia de la canalizare nu sunt in stare de nimic. Dar nimeni nu se gandeste ca toti arunca chistoacele si gunoaie in canalizare.

Pe langa asta in Bucuresti tot cad copaci. Si e logic si normal sa pice. Ati vazut cati toarna ulei la radacina lor? Ati vazut cat praf e in oras? Cata poluare? Cate noxe? Cred ca munca intr-o petrochimie e mult mai usoara decat aerul din Bucuresti, cu toate limitele lor.

Cand ati fost ultima oara la ceas de seara pe autostrazi, la 20 de kilometri de oras, sa vedeti negura ce inconjoara orasul? Cand v-ati lasat masina ultima data la 20 de kilometri de oras, sa vedeti a doua zi cat praf s-a depus pe ea? Si nu e praful de pe alte strazi, ci e praful ridicat din Bucuresti care se depune atat in oras cat si in vecinatate.

Iar noi ne bucuram ca nu avem centura de verdeata, aia care este o taiem ca sa facem cartiere rezidentiale abandonate, iar toate asociatiile umanitare de plantat copaci stiu foarte bine sa nu faca nimic.

In rest ploaia e minunatata, dar scurta.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Minunatia ploii

  1. iarna: vai zapada, vijelie, ne-a luat pe neasteptate.
    vara: vai ploaie, furtuna, canalizari infundate, ne-a luat pe neasteptate.
    Trebuie sa gaseasca subiecte de stiri nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: