home to blog Microsoft ar trebui sa se implice in comunitatea locala

Microsoft ar trebui sa se implice in comunitatea locala

Acum vreo 6 luni  Tudor ne zicea de piraterie, ca a scazut, ca lumea cumpara softuri licentiate, ca e bine in principiu. Apoi au dat un comunicat de presa in care au zis ca anul trecut au fost in vacanta.

Ma rog, nu chiar in vacanta, dar nu sunt rezultate spectaculoase in nici o directie, rezultate la care as fi dorit sa ma astept de la  Microsoft. Chestia asta cu a scazut piata de software  e ca si cum un furnizor de curent electric are o avarie care dureaza ceva timp, iar la finalul lunii vine si zice ca a scazut consumul electric.

Din punctul meu de vedere as vrea sa vad de la Microsoft 2 lucruri, reactie a unor fapte care se intampla doar la noi. Prima ar fi dezvoltarea proiectului fii destept. Colaborarea stransa intre furnizorii de calculatoare si Microsoft in care windowsul sa vina preinstalat, sa vina cu oferte, sistemele sa fie facute cu componente corecte astfel incat sa se limiteze numarul de erori. Si cand zic asta ma gandesc la miile de companii din Romania cu zecile de mii de calculatoare cu windows xp, fabricate in 2004 si inca in functiune. Daca face cineva lobby si le explica ca exista si controllere de domenii mai bine, ca si windows 7 poate fi folosit in domeniu ca se ofera avantajele astea si asa mai departe si daca o companie isi schimba flota de calculatoare cu unele mai noi  pe langa procentele alea din rata de absortie windows 7, creste si productivitatea companiei. Dar aici nu numai departamentul IT (care nu are drept de decizie) trebuie sa se implice in ceva, ci furnizorii de calculatoare si Microsoft. Ca banii nu ii da un IT-ist care stie ce sa faca cu ei, ci un patron care analizeaza business treaba.

 

Si celalalt lucru pe care l-as vedea benefic de la Microsoft ar fi implicarea in comunitatea locala. De la suport tehnic sau software pentru proiecte interesante la care lucreaza comunitatea, la plantarea aia de copaci care e trendy peste tot. Cu alte cuvinte sa existe pe acolo, ca asa lumea nu-si amintete de Microsoft decat acasa cand vede ca windowsul nu e genuine.

 

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

4 thoughts on “Microsoft ar trebui sa se implice in comunitatea locala

  1. Am XP si merge perfect. Nu stiu de ce ar trebui sa-l schimb, chiar nu am avut nevoie de alte “facilitati”!
    Am avut Vista pentru o scurta perioada de timp… MOFTURI! Daca esti un profesionist care vede Windows ca o platforma pe care sa ruleze softurile de care ai nevoie, si nu un lucru plin de “gadgeturi”, XP este mai mult decat bun.

  2. Windows XP va fi abandonat doar cand internet explorer 9 va fi absolut necesar. Mai repede decat sa faca ceva constructiv microsoft prevad ca in Romania e mai usor ca schimbarea sa fie facuta cu ajutorul statului: ai firma si vrei sa depui declaratia X… foloseste IE9.

    1. @Virgil: Si Statul in ce calitate sa se amestece in vanzarile de produse/servicii ale unei entitati private ? Are suficient de multe alte probleme inca nerezolvate ca sa se mai ocupe de consolidarile vanzarilor pentru Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.