home to blog Mi-am pierdut parola de mail. Ce fac?

Mi-am pierdut parola de mail. Ce fac?

Ti-ai pierdut parola de mail? Ce ai de facut acum? Mai stii raspunsul la intrebarea de securitate? Intrebarea ta de securitate este una simpla spre exemplu ce caine ai si toata lumea stie ce caine ai pentru ca ai pus album de poze cu Azorel pe Facebook? Si ce faci daca ai facut asta? Cum te protejezi de problemele astea? Raspunsurile le-am zis de dimineata la Realitatea TV.


 

Parola diferita de dictionar

Exista o groaza de mailuri care au parola default. De obicei noi la IT punem parola default 1- 6 sau 1 -9, dar cine si-o schimba dupa aia? Cati dintre voi aveti parola numele + data nasterii? Nu e logic pentru cineva care vrea sa sparga un cont sa incerce parola Simona1982? De asta recomand, pe langa generatoarele de parola care pot fi greoaie uneori, ca doar nu retii o parola de genul AS43@#$deFe4, parole care contin chestii din jurul tau. In perioada in care fumam lukcy, parola mea de root era luckystrike_13#!@ si nimereste tu combinatia asta. Sau ma gandesc la pix_cu_Gel_alb4stru.

Intrebarea secreta sa fie secreta

Pentru ca toate conturile de mail au intrebari secrete stupide si raspunsurile trebuie sa fie stupide. Adica la intrebarea care este orasul de nastere, nu poti sa raspunzi Bucuresti, poti in schimb sa raspunzi sus pe munte sau cine stie ce cafea cu lapte. Asta e un raspuns greu de descifrat de catre impostori.

Nu accesa linkuri aiurea

Exista o groaza de spam-uri ce ruleaza pe mess, pe facebook si prin mail. Exemplu a murit Eminem sau poza noua de la mare, click aici. Cine iti trimite asa ceva? Nu accesezi e simplu. Mor cand vad ca se acceseaza iar apoi se trimit repede mesaje de genul: new pic, click here. Iar mesajele astea vin de la cunostinte cu care vorbesc in limba romana. De ce mi-ar scrie in engleza daca nu este virusat? Pentru ce sa accesez atunci linkul ala?

 

Stiu ca nu luati in seama masurile astea de securitate, dar macar ganditi-va inainte de a accesa un link de pe undeva.

9 thoughts on “Mi-am pierdut parola de mail. Ce fac?

  1. Te-am auzit azi la retevea. Bune sfaturi dai. O sa deschid doar linkuri sigure, o sa-mi fac parola beton, blablabla. Atita ca la un moment dat ai spus ceva de genul : E bine ca facebook sa fie liber , e bine ca internetul sa fie liber , adica sa nu fie controlat . Piticule , le zici bine , bine de tot . Am mai discutat noi despre net , despre control . Tu esti adeptul libertatii cuvintului , te bati pentru libertatea asta… Atita ca eu stiu ce faci cu forumul tau retevist ( stii tu care ) unde un grup compact de injuraci si trolli au transformat un forum decent intr-un flegmodrom . Ti-au plecat userii care puneau in dezbatere idei proprii unul cate unul si la un moment dat au ramas doar cei imuni la flegme , scuipindu-se unul pe altul pe principiul ” ala care se ineaca primu’ in scuipat , e loser “. OK , m-am gandit ca pentru tine asta e libertatea cuvintului dar in doua rinduri te-am prins cu vitzavercea : odata ai sters un comentariu rautacios de pe blogul tau nepatat ( nu-i asa , ala e al tau ) si a doua : acum cateva zile ai inchis COMPLET forumul retevist fiindca vezi doamne , acolo se injura si atit . Pitic , eu cred ca trebuie sa fii consecvent cu tine insuti … ori crezi in libertatea cuvintului ori nu .

  2. Ca să nu dezinformăm oamenii: un browser bun (Firefox/Chrome/Opera) nu fac nimic doar fiindcă intrăm la o anumită adresă. Ca să si “intre” viermele/virusul respectiv cineva (utilizatorul) trebuie să îl RULEZE pe calculator (iar calculatorul să nu aibe antivirus bun şi actualizat, etc.).

    În lumea civilizată, lume care ar trebui să folosească unul sau mai multe dintre aceste browsere moderne, a cam trecut vremea browserelor care bagă virusache doar fiindcă accesezi un site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: