Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ca sa fac un fel de introducere a articolelor pe care le voi scrie despre sistemul sanitar,  pe care il sorb prin fiecare por al meu, sa va prezint intai cum arata  si unde sunt asezate clinicile in Africa de Sud.

Pus si simplu in strada, pe marginea strazii, pe un loc unde cineva a avut bani si a inchiriat doua geamuri. Inauntru pare a fi o chirugie, iar acolo s-ar trata ranile deschise nu? Eu totusi sper ca africanii sa spuna surgery la orice clinica de-a lor, pentru ca am mai vazut din astea prin orase. Nu as crede totusi ca folosesc fierastraul si tehnici medicale in faclitaiti la marginea strazii.

In schimb la noi medicina a evoluat pana la punga de gheatza, dar despre asta vorbim.

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

12 Responses

 1. Miruna

  Putem sa ne consideram fericiti ca am ajuns la nivelul pungilor de gheata insa comparatia e tare jalnica 😐 .
  Welcome back home !

  Reply
 2. Miruna

  Cand am mentionat jalnic ma refeream la sistemul nostru care e la pamant dar cu 2 – 3 % mai bine decat cel african .

  Reply
 3. A.Dragos

  Wow, de-a dreptul ingrijorator. Oare care sunt riscurile sa NU faca sepicemie un pacient ce este operat acolo ?

  Reply
 4. Laurentiu

  @miruna
  nu mai spune prostioare. in africa de sud in 1967 (sigur nu erai nascuta atunci) se facea primul transplant de inima. avem mult, foarte mult de muncit pana ne apropriem de sistemul lor sanitar. si nu ma intereseaza pozele cu cabinetele varjitorilor din sowetho.

  Reply
 5. Dan Zaharie

  Pentru informatia dumneavoastra :
  In Africa de Sud , cuvantul “surgery” nu inseamna numai chirurgie . Surgery mai insemna si cabinet de medicina generala.
  In viitor nu mai folosi cuvinte pe care nu le intelegi.

  Reply
 6. Dan Zaharie

  Laurentiu are dreptate : Romania are foarte mult de muncit sa ridice sistemul sanitar la nivelul celui sud-african.

  Reply
 7. S-au inchis spitalele. Ce urmeaza? | piticu.ro blog

  […] piticu .ro Because blogging is not enough X1_AdParams={'pub':'560302451683403','site':'piticu','section':'site','zone':'top','size':'0x0'}; » « Isteria mondena Apr 11 2011S-au inchis spitalele. Ce urmeaza?Ok. S-au inchis spitalele. Foarte bine zic. Eram satul si fricos de spitalele care erau slab dotate unde se intamplau diverse chestii. Ca nu s-a facut nici o evaluare a spitalelor care s-au inchis, iarasi e tipic romanesc si tine fix de ignoranta de care ziceam mai devreme (si voi mai reveni).Dar acum ce facem?Deschidem si noi spitale private? Deschidem clinici private in localitatile unde spitalele de stat s-au inchis? Miroase cineva afacerea si pleaca instant cu o clinica de 2 camere, urmand ca sa se dezvolte pe parcurs? Si nu de alta, dar romanii mananca medicamente pe paine, fara sa stie, fara sa le faca neapara bine. Asa de control.Da chiar, tu umbli cu ketonalul in geanta nu?Sau vrem sa ajungem la fel ca in Africa de Sud? […]

  Reply
 8. Raed Arafat, SMURD si ambulanta | piticu .ro blog

  […] piticu .ro Because blogging is not enough » « Centura orasului Sebes Jan 11 2012Raed Arafat, SMURD si ambulantaAcum ceva ani, a fost un accident in Bucuresti sau cineva a cazut pe strada. Nu conteaza prea mult, tot ceea ce conteaza sunt aceste imagini. Vezi mai multe video din evenimente Apoi cele cele 1727 de comentarii de la acest articol. Iar acolo gasiti o groaza de experiente ale celor de la SMURD, ale celor de la Ambulanta, cazuri si cum trebuiau tratati pacientii, victimele. Dar si problemele sisetmului.Raed Arafat cel care era seful acestei structuri, imbracata in rosu. Cel care i-a salvat pe bebelusii din maternitatea din Giulesti, cel care era primul la accidentul de mai sus. Ce urmeaza? Nimic, la fel ca in Africa de Sud. Nimic. […]

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.