home de pe net Mediafax 2.0 copie dupa Realitatea.net

Mediafax 2.0 copie dupa Realitatea.net

Prima data vreau si eu sa stiu cand s-a lansat noul mediafax.ro ca mie imi deschide tot situl vechi. Bine, hai sa trecem peste vechea problema care spune clar, nu schimbi un server cu totul cand relansezi un site ca nu ti se propaga DNS-ul, respectiv ai o lansare varza. Dar, ei este IT-ul nu noi. Drept urmare, mie mi se deschide tot mediafax-ul vechi.

Hai sa ne chinuim sa refreshuim, sa curatam dns, eventual sa schimbam tzava de net ca, poate … poate o sa vad si eu noul site. Si ce sa vad acolo, o realitatea.net web 2.0 numai ca pe alb. In rest identica. La 5 asemanari identice m-am saturat sa le mai compar. Mi se pare deja nesimtit de mult. Dar sa le luam la mana comparand pozele urmatoare.

vs

1. Aceeasi stire de headline, oare cine a nascocit tabelul / div-ul cum vreti sa ii ziceti voi cu prima stire in chenar separata de restul (vali cumva?) ?
2. Categoriile, daca nu sunt in aceeasi ordine, macar de ar fi fost si in alta parte, nu exact si tot la fel de mari. Nu? Desi … tot politic e prima. Si oare de unde au copiat?
3. Interactivitatea pe site, fii reporter vs. Tu faci Realitatea.
4. Partea de video. De ce dracu or fi gandit-o cineva ca ar da bine sub partea de interactivitate? Ntz ntz ntz … Vali tu cum n-ai stiut ca va veni mediafax-ul si va face un site exact ca tine, cum de ai pus video acolo?
5. Logo dupa care leaderboard-ul. Pai … de ce in toate celelalte site-uri sunt asezate altfel?! Tocmai ca sa nu copieze, sau ca sa nu semene?

Si daca tot nu v-ati convins … hai sa suprapunem.

Uff … tare greu … si … cine a avut mareata idee sa zica ca e un site frumos? Ah … sa nu uit … am citit pe un blog de la Protv, ca s-a muncit mult la situl mediafax. Cred si eu … mai ales asa … 🙂

Si ma mai intreb retoric, in locul lui Iulian si al lui Bradut, cum sa il lauzi fara sa il compari? Sau celalat site n-a fost niciodata accesat?

19 thoughts on “Mediafax 2.0 copie dupa Realitatea.net

  1. Piticule,

    nu ati inteles nimic, noi de fapt am vrut sa copiem NewsIn dar nu ne-a iesit decat de o Realitatea.net … stai putin, stai asa, mi se sufla din culise ca de fapt blogul lui Mateescu era targetul final si intr-adevar, chiar asa e, colegii mei au dreptate, asemanarea e incredibila!

  2. sunt o multime de siteuri, cu o pozitionare asemanatoare a elementelor. Sa zici ca e o copie e mult prea mult spus, mai ales ca realitatea.net are un stil, iar mediafax e mult mai aerisit, e cu totul alt stil, altfel de design. Poate seamana, dar se putea foarte bine lua dupa cele 100 de templaturi wordpress care arata asa.

  3. Nici mie nu mi se pare chiar iesita din comun asemanarea. La nivel vizual, cel putin. Trebuie sa ne gandim, totusi, ca e aceeasi pagina pe care trebuie sa le pui pe toate. Fie ca le pui pe stanga, pe dreapta, pe centru, etc, nu poti fi 100% original. Oricum, mie site-ul realitatea nu-mi place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.