home to blog Manipularea prin Supra-Adevăr

Manipularea prin Supra-Adevăr

Serile trecute la o emisiune de la Digi24, ajunsese discuția la manipulare. Cine manipulează, ce televiziuni manipulează, de ce și așa mai departe. Nu acesta este subiectul acestui articol.
Cosmin Prelipceanu l-a întrebat pe Cristian Parvulescu, dacă manipularea prin ”supra-adevar” există. Acesta a spus ca nu prea există. (nu există nici înregistrarea pe net ca să pot cita exact) Dar a spus ca manipularea prin supra-adevăr nu este un lucru negativ. Deci poate exista și manipulare pozitivă.

Ce înseamnă manipulare prin supra-adevăr?

Intr-o explicatie simplă, manipularea prin supra-adevar înseamnă prezentarea faptelor uncut, unedited, RAW, fără vreun comentariu și fără vreo interpretare a lor. Interpretarea și gândirea acestor fapte este lasată strict pe mâna privitorilor, celor care văd imaginile, fără să audă și părerea cuiva despre aceste imagini. Iar acesta este adevărul.

A doua seară, Digi24 avea cred 20 de camere în Piața Victoriei și a transmis ca la un meci de fotbal imaginile din timpul violențelor. Aceasta le-a adus peste 3 milioane de afișări și aproape un milion de vizitatori unici, cu 9.500 de urmăritori simultani pe streamingul de pe site – capacitatea serverului de streaming este limtată la această cifră.

Și dacă e vorba despre manipulare, eu aleg manipularea prin supra-adevăr. Eu aleg să vad imaginile uncut, RAW și să îmi trag singur concluziile de acolo.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.