home to blog Manele

Manele

Ora 6:53, piata de metrou Eroii Revolutiei, umed, inchis, cald si imputit. Asa se descrie in cateva cuvinte o atmosfera de inceput de marti. Lumea asteapta nerabdatoare metroul si se foieste in speranta ca nu va intarzia la lucru. Metroul vine la 7 minute, plin.
Imi gasesc cu greu loc intre doua vagoane. Remarc un grup de tineri muncitori ai patriei, cu freze house. Cu treninguri de santier, iar cu pielea arsa de soare. Scot telefonul, vocifereaza cu voce tare, pun muzica: Nicolae Guta aaaaaaa …
Alaturi o gagicuta, mica, timida, dar provocatoare. Este remarcata si incep apropourile: Vai cat imi place cureaua ta, vai ce draguta esti, vai ce ti-as face.
Tipa zambeste, semn ca i-a placut si ca ar avea o fantezie cu cel mai galagios dintre ei. Chit ca miroase indoilenic si are haine ce indica un grad ridicat de consum.
Metroul merge, se apropie statia la care trebuie sa coboare indivizii. Tipa nu ii mai baga in seama, in schimb ei vociferaza, fac misto-uri, dar nici unul din ei nu s-a bagat in seama cu tipa. Si, dupa cum a zambit e clar, ar fi fost easy going. Tipii se imbulzesc la iesirea din metrou si se injura intre ei. Apar cuvintele pulamea si bagamiash.

Atat, ei coboara din metoru, iar tipa merge mai departe singura, probabil dezamagita ca nimeni din potentialii taurei n-au agatat-o, la 7 dimineata in metrou.

Paradoxal, am vazut cum un nene de vreo 40 de ani si-a agatat bucata de 20 de ani, cu o sticla de lichior si apropouri bine puse in context.

In schimb, cei de mai sus ii numim aplaudaci, sau frustrati si … imi place sa ii vad in lumea lor si in universul lor inchis, cum se zbat si nu sunt in stare sa faca nimic. Aluzie subtila la evenimentul de azi.

Vezi domnu’ Lucian ca ma intalnesc si cu evenimentul ala numit viata? Sa intreb daca nu cumva ar fi mai misto sa ajungi cu metroul la munca decat masina aia mare care consuma mult?

10 thoughts on “Manele

  1. toooo lovingvama …si cum e dimineata metroul al Piata sudului…?? tot la 2 cm stai de ceafa aluia din fata ta..?? adica tot asa de aglomera este…? eu nu inteleg de ce nu micsoreaza timpii de sosire in statie a garniturilor ….??!?!??!

  2. Care nea Lucian?
    Ma rog, acum din p.d.v. al unei femei, pot sa fac si eu o supozitie: tipa care a zambit, a zambit mirata de prostia tipilor, mai degraba decat din dorinta de a fi easy. Mai zambesc si eu, cand se ia vreaun agarici de mine, dar din dispret si nu magulire…

  3. Si eu care nu zambesc sunt injurata si facuta fitzoasa 🙂 Either way, tot fata iese prost din chestiile astea.

    Apropo, am descoperit azi ca metrourile au claxon =))) Suna exact ca alea de automobile. Sunt curioasa ce ar putea claxona ele prin subteran pe acolo …

    p.s. Piticu, scoate un ‘u’ de aici: “nimeni din potentialii taurei n-au agatat-o”

  4. Trenul metropolitan FS1 ce merge la aeroportul Leonardo da Vinci (sau Fiumicino).Intr-o dimineata se aude o manea in surdina la un taran roman.Ma duc frumos si ii spun sa o inchida.Imi raspunde ca pe italienii din fata lui nu ii deranjeaza.Erau 2 tipi si o tipa.Unul dintre tipi ii spune intr-o romana din cea mai pura: ba ma deranjeaza bai…era student la Roma iar ceilalti de linga el colegi de facultate

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: