home to blog Mamaia

Mamaia

Acum 15 ani Mamaia, statiunea Mamaia era tot ce iti puteai dori de la litoralul romanesc. Am plecat atunci de acasa cu un dublu-radio-casetofon cu baterii, muzica, doua paturi si niste slanina. Am ajuns in Mamaia si primul lucru pe care l-am vazut la 7 dimineata era o mare albastru vanat, o culoare pe care n-am mai vazut-o de atunci. Imediat plaja s-a animat cu oameni, poze cu maimuta, vaporase si popcorn facut la gratar de carbuni. Am dormit pe plaja, pe nisip, un nisip fin si parfumat.

Noaptea era linistita, cupluri care se plimbau pe plaja. Am dormit langa Cazino, pe plaja. Am dat paturile, am ascuns casetofonul intr-un gard, bineinteles ca nu l-am mai gasit. N-am facut biletele in troleu (pe vremea aia erau troleibuze in Mamaia) si m-au prins nasii, m-au dus la politie, am ascultat Nana-Lonely in Aro.

Pe strada mare din Mamaia nu aveai loc sa arunci un ac atunci, te impiedicai de lume. Nu gaseai o banca libera decat la 6 dimineata, cand trecea politia si patrula.

Acum centrul e pustiu. In plin sezon.

 

Si scump. Al dracu de scump. Nu zic ca in alte statiuni de pe litoral nu e la fel de scump, dar aia cel putin au apa calda, au locuri de parcare. Au plaja curata si apa fara alge. Iar ospatarii sunt draguti cu tine.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

9 thoughts on “Mamaia

 1. S-a dus litoralul romanesc. Cu manangeri prosti, care scumpesc atunci cand nu le merge afacerea, cu ospatari adunati de pe strada si cu majoritatea romanilor retarzi…asta e situatia de pe malul romanesc.

  Pana si bulgarii sunt mai smecheri si mai civilizati ca noi!

 2. Eu cred ca erau morti de beti toti si cu creierii praf dupa Liberty Gayparade, de-aia era pustiu. Sau era inainte?

 3. Asta se intampla si din cauza Crizei, care ii face pe turisti mai zgarciti si pe intreprinzatori mai lacomi, dar si din cauza fitelor. Cica au crescut preturile si totul e scump? Cum adica? Ce e scump? Pai…ceea ce cumperi desigur. De ce cumperi? A, degeaba. Pai e vina ta ca te duci la plaja ca sa arunci cu banii in loc sa te duci ca sa te bronzezi si sa te simti bine.

  Eu am fost pe plaja Modern ieri si m-am simtit foarte bine. Nu era galagie, nu era lume atat de multa, apa curata si calda…

 4. Du-te baaa cu “statiunea Mamaia era tot ce iti puteai dori de la litoralul romanesc” acu’ 15 ani. Poate pentru clientii sectiilor de geriatrie din tara.
  La tine la Pitesti nu se stia de Costinesti sau chiar de Vama? Inca nu se apucase Toma de salvat la ea, era OK

 5. sa nu mai zic de faptul ca ospatarii sunt cei mai mari jepcari posibili, atat de lesinati de foame ca te iau de gat de pe strada ca sa mananci la restaurantul lor. o sa manance fratele lui Dan Spataru la un asa restaurant

  1. Subscriu la ce spune Victor. Eu am găsit o Mamaie (partea de nord) curată, îngrijită, cu prețuri și servicii bune, cu nimic mai prejos decât un Benidorm sau un Torremolinos. Iar dacă stai să te gândești că în Ibiza dai 10 euro pe o bere într-un club căruia Fratelli îi dă cu tifla…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: