home to blog Mai putin de jumatate dintre romanii care au masini au cumparat rovinieta

Mai putin de jumatate dintre romanii care au masini au cumparat rovinieta

Stiti ca acum ceva timp tot vorbeam despre celebra expresie “aici sunt banii dumneavoastra” si ne plangeam ca nu se fac cum trebuie drumurile, ca nu se reabiliteaza si asa mai departe. Daca e sa ne uitam in fapt, drumurile au fost reabilitate in vremea celebrei expresii si asa au ramas de atunci.

Vineri, inainte sa plec din Bucuresti am auzit o stire cum ca mai putin de jumatate dintre romanii care au masini, au platit rovinieta si ca primesc acasa zeci de amenzi. De altfel si eu primesc amenzile celor care au stat inainte aici si le-a fost lene sa isi schimbe adresa masinii. Stau cuminti pe undeva, pana cand o sa le arunc. Si sunt amenzi de rovinieta primite prin diverse locuri.  Si acum ma intreb, de ce naiba nu ti-ai cumpara rovinieta pentru un an de zile. Pentru intregul an, sa nu te doara capul. Adica amenda aia e ceva, categoric mai mult decat pretul unei roviniete. Si 130 de lei, o data pe an, taxa de drum pentru autoturism se gasesc ce naiba.

Cum ziceam, am auzit stirea si ma gandeam ca e in regula, daca astia nu si-au platit rovinieta nici nu vor iesi cu masinile pe afara, ca vor primi amenzi acasa. As!  De unde? Autostrada era blocata. A fost prima data cand am intalnit sa merg cu 20 la ora pe autostrada. Si gandeste-te ca vii cu 160 la ora, iar in 50 de metri trebuie sa opresti in curul alora care merg cu 20 la ora, ca nu iti dai seama ca merg incet. Nu apasau frana, nu avarii, nu nimic.

Dupa portiunea asta de mers incet, cand sa accelerezi inapoi la viteza normala de mers pe autostrada, era un radar pe dreapta (ala din padure de la km 36), iar soferii se panicau si mai rau. Ca sa fiu rau, de data asta i-am dat flash-uri si i-am aratat degetul aratator.

Asta a fost introducerea si poate ca prea lunga si plictisitoare. Dar, sa ne gandim logic. Rovinieta aia e facuta pentru drumuri. (ca dobitocii fac altele cu banii aia e alta poveste). Logica zice asa: platesti rovinieta, ai sosele. Dar logica mai zice si ca platesti rovinieta, ai dreptul sa comentezi daca nu ai sosele. Si mai tineti voi minte baietii care au dat in judecata statul ca si-au stricat masinile pe sosele si si-au luat masini noi? O data, de doua ori, a treia oara o chestie din asta ajunge in presa si iata, e an electoral acum. Se rezolva repede.

Bonus. Duminica seara, la intoarcere pe DN1 am descoperit o alta categorie de sofer, pe care nu stiu unde sa il incadrez. El merge pe DN 1, da flash-uri ca lumea sa se dea la o parte, sta in curul oamenilor, dar nu merge cu mai mult de 110 km/h. Asta ce fel de conducator auto e?

 

2 thoughts on “Mai putin de jumatate dintre romanii care au masini au cumparat rovinieta

  1. 1. Viteza limita e 130. Daca tu mergi cu 160 te priveste cum faci sa te opresti.
    2. O masina o vezi de la mai mult de 50m in conditii atmosferice normale, iar daca omu’ merge la ralanti, e normal sa nu mai apese frana.

  2. 2 întrebări:

    1. De unde știi că în plicurile primite pe adresa dumitale, dar pe alte nume, sunt amezi? Și încă pentru încălcarea normelor privind rovigneta? Ba chiar poți afirma, cunoscător, că respectivele amenzi au fost date pentru nerespectarea legii în locuri diverse?

    O violare mică de corespondență, ceva?

    2. Statistica trebuie luată ca un element negativ? De ce ar trebui să cumpere TOȚI proprietarii auto minunăția de rovignetă? Cunosc foarte mulți proprietari și utilizatori auto care NU ies din localitate. Evăr. Și atunci? Să arunce banii, să îi înfunde în buzunarele politicienilor? Mai bine nu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.