home to blog Magnifica autostrada 2

Magnifica autostrada 2

Nu e decat jumatate de autostrada, iar noi ne laudam ca facem autostrada 3 si ca facem inel in jurul Bucurestiului sau strazi suspendate.

Sambata dimineata la ora 5, coada la MOL-ul de la iesirea din Bucuresti, un tip ma suna sa imi zica ca e si radar pe Th. Pallady, prea tarziu. Pe autostrada bara la bara. Adica pe banda unu se merge cu 90 la ora bara la bara, din cand in cand mai sare cate unul pe banda doi incercand sa depaseasca cu 100 la ora pe aia de pe banda unu. Drept urmare se circula anevoios si aglomerat pe toata autostrada. Eu ma mir si ii injur pe toti aia care vor sa mearga cu mai mult de 180 pe banda doi atat timp cat n-au unde. In schimb ii semnalizez pe cei care stau linistiti si stiu cum sa mearga, cand sa depaseasca si ce distanta sa pastreze fata de masina din fata.

La cat de aglomerat era ma gandeam sa nu urmez ruta normala spre Constanta ci sa ies de pe drumul soarelui si sa merg pe un drum mai putin aglomerat. In schimb intre cele doua poduri peste bratele Dunarii am reusit sa fac o ora jumatate, 10 kilometri mergand juma de minut, stationand 10.

Am iesit de pe drum si am ales DN 38 si niste alte rute judetene pentru a ajunge la 23 august inainte de cei de pe autostrada. Intr-adevar m-am intalnit cu ei la o ora dupa ce am ajuns la destinatie.

La intoarcere am ales tot DN38, dar si DN3 prin Ostrov, am trecut Dunarea cu bac-ul, am descoperit ca la Calarasi s-au pus cronometre la cele 3 semafoare din oras, iar pe A2 am facut cu mana elicopterului cu radar de la rutiera. Cu putin inainte de asta, pe A2 la 160 la ora mi-a intrat o vrabrie in parbriz. N-am patit nimic, nici parbrizul n-a patit nimic pentru ca nu a lovit cu ciocul, din fericire.

Dupa ce se reincarca acumulatorii sa am si pozele de pe camera urmeaza articole despre cele 70.000 de persoane de la Liberty Parade (cine liciteaza mai mult?), Ostrov si altele din drumetiile de zilele astea.

20 thoughts on “Magnifica autostrada 2

 1. cele mai bune variante de mers la mare sunt:
  1. Daca mergi in mamaia – elicopter 🙂
  2. Daca mergi “in statiuni” (2mai, vama, neptun, olimp, etc): bucuresti A2 – iesire drajna – calarasi – trecut dunarea cu bacu(25RON) – ostrov – cobadin – toplaisar – agigea (cred ca e o varianta ca din toplaisar sa mergi direct la limanu dar nu am mers pe acolo)

  pe ostrov sunt unele dezavantaje:
  1. drumu nu este foarte bun (vreo 10-15km piatra cubica), dar privelistea e minunata
  2. la trecerea cu bacu e cam aglomerat … eu am prins la un drum 2mai -bucuresti vreo 60-70 de masini la coada si in cam 1ora am urcat pe bac.

 2. Si eu am fo la mare wekendu ala si am facut 4 ore dus 4 wore intors… nush cum ai prins tu alea alea

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: