home to blog Mafia semafoarelor

Mafia semafoarelor

Acum ceva timp un taximetrist imi explica cum e cu semafoarele in Bucuresti. Au venit niste firme care au adus semafoare si cu shpaga si pile in primariile de sector si-au pus semafoarele prin intersectii. Dupa ce s-au vazut instalati n-au trebuit decat sa astepte sa curga banii si sa repare semafoarele cand au ei chef. Avand un contract semnat primaria trebuia sa se conformeze, mai mult sa pastreze serviciile firmelor pentru ca erau benefice pentru cele doua parti in mod direct, nu si pentru soferi.

Anul trecut sub conducerea lui Videanu s-a declansat procesul de evolutie in mafia semafoarelor. Adica satul de semafoare necorelate si pe care nu le putea controla, edilul capitalei a reusit sa faca rost de un contract pe bani buni, poate pe mult prea multi bani in care au inventat unii o camera de comanda, semafoare inteligente si solutii prin care semafoarele indentifica traficul si isi schimba culoarea dupa cum circula masinile pe strada. Mai mult decat atat, teoretic semafoarele astea dau verde atunci cand vad o ambulanta cu sirena pornita.
Drept urmare s-au dat jos semafoarele vechi, de fapt proaspat montate insa vopsite in negru ca sa fie prafuite si le-au montat pe astea noi. Au renuntat la semafoare foarte bune, cum erau cele de la Victoriei si de pe Magheru, semafoare cu LED-uri si au pus semafoare clasice cu becuri incandescente.

Adica au renuntat la bunatate de semafoare care nu se defectau decat atunci cand intra apa in tabloul electric si semafoare unde nu trebuia sa se schimbe vreodata vreun bec si au pus semafoare proaste cu becuri, lucruri care nu se mai practica pe nicaieri.

Urmand legile naturii si ale tipului aluia, Edison, de a inventat becul incandescent semafoarele s-au ars. Pe rand, sau in masa, la fluctuatii de tensiune sau la o simpla aprindere de bec. Asa incat degeaba avem semafoare inteligente daca ele sunt pe becuri, iar becurile se ard si nu mai vedem un rosu, un galben sau mai rau un verde.

Facem pariu ca desteptii din centrul ala de comanda, sau de unde verifica ei ca semafoarele functioneaza nu stiu cand se arde un bec la semafor? 🙂

10 thoughts on “Mafia semafoarelor

 1. nu, ei stiu asta dar se bucura de faptul ca nu le da nimeni importanta 🙂

  adica toata lumea injura semafoarele in intersectii, dar nimeni nu zice nimic 😉

 2. Facem pariu că îi doare fix în cur ? Că nu merg semafoarele ?

  Banii s-au dat, acum sunt în asistenţă tehnică şi aia e.

  Tot noi stăm ca proştii în intersecţii să ne întrebam, frate avem verde sau roşu.

 3. paih de unde sa stie, daca nu intreaba :p

  amu o sa ma laud si-o sa va spun ca am traversat Barcelona in 17 minute. Nici la mine in Sibiu nu am vreo sansa sa bat recordul asta. Cu toate ca aceste comparatii sunt din raftul de Utopie si SF-uri

 4. teoretic ar trebuie sa stie fiindca se inregistreaza un consum mai mic de electricitate, dar noah poate ei nu au dinastea, cum era vorba aia? Facem 1 pas inainte si 2 pasi inapoi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: