home to blog Ma intrebam unde ajunge muzica

Ma intrebam unde ajunge muzica

Ma tot intrebam eu de ce a inghetat muzica in cluburi de gen Club A, Silver Church, Open Pub si altele. Adica de ce se asculta acolo doar piese rockaresti din anii ’90, fara a se asculta chestii noi sau ceva care sa fie la moda. Si raspunsul ar fi simplu.

Acum muzica s-a impartit in doua, house-ul si comercialul. Cum ar veni muzica house e noul rock, muzica pe care o pui electronic fara prea mari dureri de cap, unde DJ-ii de calitate strang gig-uri de mii de oameni exact ca la concertele rock. In schimb muzica comerciala e prea slaba ca sa fie si altceva decat o reclama la radio.

Si de asta il avem in 2010 pe pustiul de Beiber pe post de best male la MTV EMA, de asta avem un Linkin Park care mai are putin si canta impreuna cu Katy Perry si de asta Katy Perry canta rapp cu Snoop Dogg.  Da, aici a ajuns muzica.  

Intre timp pe TVR2 mai era un spectacol d-al cenaclului, la concurenta, asa.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

5 thoughts on “Ma intrebam unde ajunge muzica

  1. Exista muzica ” mainstream ” adica de cacat, si exista muzica “underground”. Catalogarea asta se poate face doar la noi. Pe dincolo, un Massive Attack, un Koop, un Alborosie, o Keny Arkana, un Parov Stelar, Babylon Circus, Tricky, Dimmu Borgir etc sunt considerate deja trupe consacrate. Noi, cu Fuego si Di-jei Fizz suntem fara speranta. Ce vezi tu acolo cu bieber ala, este doar mainstream-ul occidental. Dar daca ai sapa un pic mai adanc, ai vedea ca este loc pentru toti sub soare, si doar aia care stau cu pulpa de pui la bot si mustar pe maiou, uitandu-se toata ziua la em-tivi pun botul la asa spectacole macabre.

  2. Muzica e la fel ca literatura, ce gasesti in librarii nu e neaparat si ce e mai bun, cu exceptiile de rigoare desigur. La intrebarea cum de in cluburile alea amintite e cam aceiasi muzica, raspunsul e simplu, asa zisii dj, de acolo sunt niste inghetati care au ramas la muzica pe care o ascultau cand erau ei tineri si oricum nu au ajuns nici pana acuma sa inteleaga ce e muzica buna. Foarte rar ajung pasionatii de muzica sa fie si cei care pun muzica, paradoxal;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.