home to blog M-au contactat de pe bestjobs

M-au contactat de pe bestjobs

Trebuie sa ma laud, am primit un telefon in seara asta de o firma de recrutare, s-a prezentat domnisoara cu voce suculenta. Ca de obicei si mi-a zis ca are o oferta pentru mine prezentandu-mi compania. Si se apucase sa turuie pana cand am oprit-o. Bai … stai ca eu ii cunosc pe astia despre care vorbesti tu 🙂

Si cand zic ca ii cunosc spun ca ii stiu de la directori, sefi externi si implementatori. Tipa imi trimite pe mail o oferta de job pe care o stiam de la toti cei care au fost in firma aia, ce reprezinta, ce ofera si asa mai departe.

Nu comentez oferta si nici nu cred ca ii voi da curs, pentru ca stiu ce implica jobul ala. Drept urmare trebuie sa comentez aspectele. Se da o firma care are sucursala in Romania, patronul e strain si nu se pricepe la ce se intampla pe aici, stie sa ajunga la firma si sa plece acasa, eventual vorbeste cu clientii si realizeaza contracte. Firma nu stie sa vorbeaca si sa isi caute singura clienti, asa ca apeleaza la o companie de recrutare de personal. Drept urmare compania de recrutare publica anunt pe internet, se uita dupa potentiali candidati si ii contacteaza. Dar oare stiu ei ce reprezinta chestiile alea de le am eu trecute in CV din 2005, pentru ca de atunci nu mi-am mai actualizat eu CV-ul. Nu prea cred … si drept urmare asa se realizeaza angajarile pe spranceana. Bine ca avem sesiuni de training dupa aceea.

12 thoughts on “M-au contactat de pe bestjobs

 1. E foarte nasol cand ai un sef strain, care nu intelege contextul de aici (in toate sensurile, nu doar realitatea economica). Mai nasol e cand seful acela e capos si nici nu vrea sa asculte de altii. Atunci apar frustrarile si de-o parte si de alta. Experienta proprie…

 2. “Firma nu stie sa vorbeaca si sa isi caute singura clienti, asa ca apeleaza la o companie de recrutare de personal.”
  Sa inteleg ca in viziunea ta compania isi cauta clientii cu firmele de recrutare ? :)) Sunt sigur ca voiai sa zici “personal” sau “angajati”. Iar faptul ca te-a contactat firma de recrutare (niste p-afaristi in 99% din cazuri) nu inseamna ca te-a angajat firma.
  Firma la care lucrez a avut niste certuri foarte mari cu o firma de recrutare (prestigioasa de altfel) care ne trimitea la interviu numa junk-uri pentru care “expert in” se traducea prin “a lucrat odata in liceu cu”.

 3. cred ca trebuie sa va contrazic.
  la firmele de recrutare gasesti super-joburi. la unele nu la toate. depinde cit de cunoscuti sunt. tarifele si profesionalismul sunt pe masura. eu m-am angajat printr-o astfel de firma. am avut parte de 3 interviuri. job-ul e super ok. conditii de lucru, atmosfera, salariu, bonusuri.si nici nu aparea prin ziare gen R.L. sau anuntul telefonic. am mai aflat un lucru interesant. am aflat si citi bani au dat pe mine. ca doar firmele de recrutare nu lucreaza gratis. am ramas si eu surprins cit de valoros sunt si nici nu-mi trecea prin cap. romanii chiar nu se mai vind iefn. in concluzie: apelati cu incredere sunt eficienti si nu sunteti dezamagitzi. e adevarat ca uneori mai folosesc si cv-urile de pe net care nu le apartin.

 4. Piticule, dar de ce nu iti actualizezi si tu cv-ul? Acum am facut si un concurs, unde dam un laptop si un n95. Ce-i drept, ai o sansa minuscula sa il castigi, dar e o sansa 🙂 Nu mai zic ca de fapt castigul cel mare este ca data viitoare cand te suna cineva, ai mai multe sanse sa se incheie cu happy-end? 🙂

  noro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.