home to blog Lupta dintre SMURD si Ambulanta

Lupta dintre SMURD si Ambulanta

EXCLUSIVITATE

In seara asta un tip care mergea aiurea pe strada a cazut jos in intersectie, undeva pe Magheru (nu stiu exact care e strada cu intersectia). La locul accidentului a ajuns imediat un echipaj SMURD si i-a aplicat o perfuzie si l-a stabilizat pe tip. Intre timp a ajuns acolo in mare viteza si o ambulanta SMURD, apelata de catre trecatori la 112.

ambulanta smurd ambulanta

La 3 minute dupa acest lucru, se vede in imagini, a aparut si o ambulanta de la serviciul de ambulante Bucuresti. Tipa de la ambulanta ma vede ca filmez, isi ia manusile din masina si vine repede la SMURD si zice ” gata, preiau eu “, doctorita de la SMURD i-o taie direct: am inregistrat-o noi, ramane la noi.

Tipa de la ambulanta se simte linistita, se urca inapoi in masina, pleaca 10 metri mai incolo, se opreste si anunta prin statie ca a ajuns SMURD-ul inaintea lor, ofticandu-se ca a facut un drum degeaba.

Acum unde e problema? Lipsa de interes sau profesionalism al oamenilor de la Ambulanta Bucuresti, sau lipsa de dotari? Sa aibe SMURD masini mai bune, nu cred, dar au o atitudine diferita.

Mai mult, de 2 zile vad masini SMURD dimineata ce stau si pescuiesc oamenii carora li se face rau in metrou din cauza lipsei de aer. Se pot vedea la Aviatorilor sau la Victoriei in fiecare dimineata de la ora 8 la ora 10, atunci cand metroul e supraaglomerat. Si totusi … moartea domnului Lazarescu sa fie un lait motiv cu care se intretin spitalele si serviciile medicale romanesti?

1,731 thoughts on “Lupta dintre SMURD si Ambulanta

 1. Afirmatia ta cum ca serviciile private sunt capusa pt faptul ca au contract cu casa de asigurari.Aceste capuse cum le numesti tu au personal medical calificat care acorda ingrijire adevarata si de calitate pacientului.Cu afirmatia ta lovesti in tot ce e medicina privata. La fel pot sa afirm si eu ca SURD-ul e o capusa,Inspecial asistenta acordata de paramedici.NU au pregatire medicala,un curs de 3 saptamani,o pregatire ceva mai multa decat invata un sofer in scoala de soferi.
  Nu am nimic personal cu paramedicii,vorbesc din punct de vedere profesional.LIpsa lor sau atasarea unui asistent macar pe acele ambulante ar scuti statul roman de cheltuieli in plus.Adica nu ar mai trebui trimis inca un echipaj la intampinare sa rezolve cazul in mod profesionist.

  1. Esti o vita !
   cursul este de una luna si este facut de profesionisti si nu de un terchea berchea ca la scoala postliceala de asistenti medicali care lesina la vederea sangelui

 2. Asa ca si noi putem sa zicem la ce e nevoie de SMURD cand avem serviciul de ambulanta. Nu e mai usor pt statul roman sa sustina un singur serviciu decat doua?
  in conditiile in care si asa sistemul este cum este.

  1. ca si mai sus!
   serv de ambulanta se deplaseaza la cazuri ca si cum s-ar duce la un film care incepe peste doua ore! asta vazut de mine la Mihai Eminescu

   1. Vasile iti urez bun venit in targul nostru!Imi zici si mie ce pregatire au acei profesionisti care pregatesc paramedicii de romania? si imi arati s mi un asistent de postliceala care lesina cand vede sange? Vreau sa iti zic ca lucrez la ambulanta si sunt mandru ca pot sa lucrez in acest serviciu,insa vreau sa te lamuresc si pe tine cu un amanunt: criticile mele de pe acest sait sunt din punct de vedere sa si cadru medical nu ca si angajat al serviciului de ambulanta.

 3. Abel,pot ssa zic ca “mi-ai luat vorba din gura””.De ce e nevoie de doua sisteme paralele de urgenta??Daca avem UPU de stat,de ce e nevoie de spitale private cu aceleasi atributii,si in mare cu aceeasi medici si asistenti.ESTE O VORBA BATRANEASCA CARE SPUNE:IN VIATA TOTUL SE PLATESTE.raed LA CE SE ASTEAPTA?stiind toti ca a calcat si pe “cadavre”,,tre’sa stie ca toate se platesc in viata,si la fel cum a facut cu SAJ,urile din tara ,si se poate “intoarce” si lui .Tre sa stie ca pdl nu va fi vesnic la putere.Este loc pt el si in opozitie.Si tare as vrea sa vad ce va putea face de acolo.

 4. Buna ziua vechii mei prieteni imi cer scuze ca nu am mai intrat de mult dar sa stiti ca nu v-am uitat vad ca nu prea ati avansat in discuti si nici macar nu ati ajuns la un compromis ……..URSU TRECE CAINII LATRA

 5. fratii mei retardat, fane,cain si abel…ce facetzi prostilooor??? v-o trageti in ambulatoriu cu tarfulitzele de asistente??? sa va vad cu bube la cur si l;a gura,sifilis, gonoree si hivuletz…oricum voi futetzi de va ustura in cuuuur…retardatioameni.

 6. uite un gunoi care nu se stie controla
  tu vrei sa zici ca fetele de la UPU sunt tarfulite ?care sunt taman de la smurd
  Tu tre sa fi unretardat care e refuzat de fete
  si acuma
  vi si
  guloiezi
  pe acest sait,so fi urcat sifilisul la capul tau si ai vise erotice

 7. Imi Place la ce nivel de discuții s-a ajuns, va rog doar un lucru, chiar dacă o domnisoara e mai usuratica, nu cred ca trebuie menționat numele ei aici, nu?

  1. Doc stai lin retardatul e mai usuratic datorita sifilisului ne tratat, de aceea are
   visuri erotice , sau o fi fost
   refuzat de catre aceasta
   colega si acuma isdsi varsa amarul pe acest sait

 8. Ideea e alta, vom vedea in 5 ani dacă serviciile de ambulanta o sa mai existe. Le v-a desfința ministerul pt k trag prea mulți bani de la buget. Rămân doar cei privați si…SMURD-ul
  In chestiile astea ar trebui sa va razboiti nu in servicii sexuale.
  Nu dați dovada de mult creier dacă faceți contrarul, demonstrati ca aveți școala si ca nu sunteți asistenti medicali, medici sau paramedici si ambulantieri degeaba, de oricare parte v-ați afla, cei in rosu sau cei in portocaliu.

 9. Respekt la toata lumea de aici ..mai putin vulturului , ce pare a fi doar un vultur hoitar , se pare , ce scurma prin chestii putrede …nu ne-am mai auzit de mult ..profesore Abel , nu mai spui nimic ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.