home to blog Linuxisti … idei.

Linuxisti … idei.

Sau ultra specialistii mei in networking, like meeku. Se da un XP si NAT facut in spatele sau. XP-ul aloca ip pe dhcp. De asemenea isi face de cap si da si DNS, in intern.

Bun, acuma de unde ar veni problema? De la serverele de DNS ce sunt pe XP?! Asta pentru ca din interiorul NAT-ului prima data cand deschid orice pagina de web am timed out, connection reset sau no dns response. In schimb, atat timp cat le deschid de pe XP-ul mare, n-am nici o problema.

Daca din ordinea in care sunt serverele de DNS puse pe XP-ul mare, ce dracu servere de DNS pot folosi in romania, frumoase, stabile, cu cache mic si asa mai departe. Si nu vreau sa imi recomandati RDS-ul (193.231.236.*), pentru ca e departe de mine si raspunde greu. Si nici serverele de la hertza pentru ca pe astea le presupun drept vinovate.

13 thoughts on “Linuxisti … idei.

 1. upc ? evolva ? romtelecom .. ? n-ai dns-uri ?:D

  “De asemenea isi face de cap si da si DNS, in intern.”
  Nu e setat bine dns-ul intern. Ori pui dns extern, ori il bibilesti pe ala intern.

 2. UPC are cache imens. Daca tu iti schimbi dns-u la o pagina de web mie imi sta 2 saptamani sa se updateze. Romtelecom nu e in romania.

  evolva mai are net ?

  Am zis ca XP-u e server de dns pentru nat, ca de aia da dhcp. Si el are dns-uri externe 🙂

 3. Daca tu zici ca ai facut nat-ul corect (si inclin sa te cred pe cuvant) este posibil ca ISP-ul matale sa iti fi facut o bucata, in sensul ca nu iti permite sa dai net mai departe, fie blocand TTL-ul, fie rescriindu-l. In prima varianta se mai poate face ceva (hxxp://www.pctools.com/guides/registry/detail/885/ ), dar in caz ca iti rescriu manevra doar un linux te poate ajuta, pe post de router.

 4. In primul si in primul rand fa si tu o captura de pachete si vezi ce intra/iese din retea (TTL-uri, adrese IP, etc. ). Dupa aia poti sa rezolvi problema.

 5. ii zice acum wireshark, dar daca nu le ai pe-astea cu aparatele, las-o asa, la punctul mort. Incearca sa schimbi default TTL-ul ala de pe xp-ul client, arde-i un reboot si vezi daca iti merge.
  Eventual da si tu un ping in 193.226.100.1 tot de pe client si vezi daca iti raspunde. Daca da, atunci nu ai decat o problema de DNS. Daca nu, e mai mult ca sigur manevra cu TTL-ul. Succese nebanuite.

 6. salut poate nu am postat unde trebuia.. dar in ultimul timp.. am o problema cu internetul.. si am sezizat aceiasi problema si la alti prieteni care au isp-uri diferite de al meu romtelecom retele de cartier..
  problema este urmatoarea:
  de la un timp anumite site-uri hostate pe servere din RO sau din afara nu mi se mai deschid page cannot be found dar daca incerc de la o sala de internet/prieten site-ul este ok merge totul in regula bineinteles problema nu persista numa la site-uri.
  eu am o connexiune radio 256/kb/s inainte mi se deschidau site-urile nu aveam nici o problema daca avetii vreo optiune in afara de a folosi proxy ca sa pot sa intru pe acele pagini as fi very happy si vas ramane dator 😀 id-ul meu de messenger este domnul_fantomel/e-mail domnul_fantomel@yahoo.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: