home to blog Limba romana … die hard

Limba romana … die hard

Daca la televizor vad o exprimare

“Mircea Geoana i-a scris lui Traian Basescu si premierului Tariceanu” ,

cum pulamea pot sa mai cer o limba romana vorbita corect, sau cum dracu pot sa mai arat pe cineva cu degetul ca scrie aiurea?

12 thoughts on “Limba romana … die hard

 1. pentru carcotasi: consider corect le-a scris, pentru ca nu exista in expreie geoana i-a scris lui basescu si lui tariceanu i-a urat de sanatate .

 2. mai e o greseala care circumscrie faptul ca limba romana e varful aisbergului in materie de greseli ale expresiei: faptul ca traian basescu este “traian basescu” iar tariceanu este “premierului tariceanu”. 😉

 3. Nu am inteles niciodata de ce unii tot insista cu limba romana. Eu scriu ca un analabet pe blog. Si??? Exprim ideei, si daca lumea intelege ce am vrut sa spun, e ok.

  Daca spun : Nevasta “punemi” masa. si nevasta imi pune masa, ce mai conteaza cum i-am scris. De aceea nu mi-am batut niciodata capul cu gramatica, cu doi de ii, cu alte chesti. Desi s-ar putea sa stiu mult mai multa gramatica decat multi altii, nu-mi bat capul cu ea cand scriu. Nu recitesc ce am scris ca sa corectez.

 4. piticulre impooshca te sincer
  corecte sunt ambele variante !!!!!!

  ia verifica tu complementele directe shi conjunctiile

 5. Sunt destul de multe greşeli peste tot . Ce mai contează una în plus ? Sincer nu cred că e neapărat neştiinţă cât plictiseală sau monotonie .

 6. Cred ca esti un pic frustrat, sau ai inceput sa te crezi ceea ce nu esti. Ia o tigara, mergi in fundul gradinii si aseaza-te un pic pe pamant. Macar cu picioarele 🙂

 7. Pai premierul Tariceanu este mai inferior unui presedinte mai superior oricarui politician. Pe cale de consecinta, nu merita folosit intr-un pronume. Este trecut la cantitati neglijabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: