lighttpd-1.4.11

Am renuntat cu brio la apache pe windows. Nu e cea mai buna solutie, iar Apache ar trebui sa se gandeasca serios si sa testeze bine jucariile inainte de a le arunca pe piata, asta daca vor sa acopere o parte din cele 98% din calculatoarele din lumea intreaga ce ruleaza windows.

Problema e ca la un numar mare de accesari, cum se intampla azi dimineata sa am vreo cateva zeci de requesturi pe secunda din loguri, apachele crapa. Nu ocupa memorie, nu omora procesor nimic … doar ingheta si respectiv … n-aveam ce sa ii fac. Daca incercam sa ii dau restart, ramnea socket-ul blocat, drept urmare trebuia sa rebutez masina.

Asa incat Vali mi-a recomandat lighthttpd, un fel de serviciu httpd. Foarte misto si usor de configurat, stie sa se anunte si sa iasa si prin proxy, ceea ce e superb, care … culmea, raspunde mult mai repede si nici nu consuma ram sau procesor. Asta in timp ce apachele ocupa din stat 40Mb.

De download tot de la mine 😛

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

Leave a Reply