home to blog Life’s for sharing

Life’s for sharing

In poza de mai sus vedeti cum vorbesc intre ele doua bannere de la Orange si de la T-Mobile, in Marea Britanie. Rezultatul discutiei intre cele doua bannere este ca T-Mobile isi uneste si isi imparte serviciile 2G de voce si text cu Orange. Astfel incat acolo unde nu este semnal T-Mobile, clientul va folosi reteaua Orange si invers.

Asta e un caz particular, pentru ca in Anglia am inteles ca retelele mobile nu sunt exagerat de dezvoltate, astfel incat sunt in continuare zone intregi neacoperite de semnalul GSM. Teoretic asta ii bucura pe conservatorii britanici care puteau pleca la tara sa bea ceaiul de la ora 5, fata telefonul mobil. Acum au si retelele mobile sansa de a avea mai mult trafic si de ce nu, probabil mai multi clienti.

La noi nu vom vedea asa ceva, pentru ca noi nu suntem paranoici cand vine vorba de antene GSM si eventualele radiatii de la acestea. La noi e pe principiul, cine da bani, astia? Aici puneti antena. Si totusi pana si in Bucuresti sunt in continuare zone cu semnal deficitar.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

3 thoughts on “Life’s for sharing

  1. In Bucuresti nu cred ca mai sunt zone fara semnal. Exceptie fac puturile lifturilor, subsolul cladirilor unde nu sunt puse antene, metroul (portiuni din galerie) precum si alte incinte cu ziduri groase si foarte groase de beton/beton armat.

  2. Tin sa te contrazic. In Ro stiu multe cazuri in care Orange foloseste infrastructura VDF pentru a oferi semnal la proprii clienti. Numai ca nu au facut campanie publicitara pentru asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.