home to blog Lejer de week-end

Lejer de week-end

Pentru ca azi nu s-a intamplat nimic pe drumuri. Nimic notabil, un mix bun, imaginile pe repede si enjoy.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

18 thoughts on “Lejer de week-end

 1. E dat fast forward. Daca depasea viteza legala trebuia sa stea numai pe banda a 2a ;). Ca pe prima banda se circula cu 60-70..

 2. In secunda 13-14 ai facut o depasire pe partea dreapta. ILEGAL.

  In rest am oprit la secunda 17, nu am avut curiozitatea sa ma uit mai departe.

  Am remarcat asta, pentru ca voi, cei care filmati pentru trafictub, credeti ca voi nu incalcati nicio regula de circulatie, si puneti doar greselile altora. Ale voastre nu!

   1. Te contrazic piticu, si crede-ma ca e INTERZIS sa depasesti pe partea dreapta. Chiar daca mergi mai tare decat cel de pe cealalta banda, tot depasire se numeste. Depasirea se face exclusiv pe partea STANGA, asa cum a spus si Victor, exceptie fiind tramvaiele si autovehiculele care semnalizeaza stanga.

    In caz ca nu te clarifici asupra “cum sa depasim corect”, Politia Romana iti sta la dispozitie la numarul 021/ 316.66.55. Poti intreba si vei vedea ce raspuns primesti 🙂

   2. PE AUTOSTRAZI (acolo unde exista si autostrazi, nu la noi) regulamentul rutier are cu totul alte prevederi, asa incat sa fii atent, piticule, si inainte de a incerca o asemenea manevra in cele strainataturi sa cauti informatii mai concrete de la locuitorii respectivei tari (nu neaparat cetateni, e suficient sa fie rezidenti) (SAU sa citesti regulamentul rutier) ca sa nu te pomenesti ca inveti pe calea cea grea (si costisitoare) regulile de conducere care se aplica acolo.

 3. DEPASIREA prin dreapta e interzisa, cu exceptia tramvaielor si a vehiculelor care semnalizeaza “stanga”, dar aici nu-i vorba de o depasire ci de o schimbare de banda.
  Legea romana are mai multe “nuante” decat celelalte legi.

 4. Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.

  1. …iar trecerea din spatele unui vehicul (care se deplaseaza pe banda ta si mai incet decat tine) pe una din benzile alaturate, accelerarea acolo pana cand ajungi in fata lui si apoi revenirea pe banda initiala reprezinta NU depasire, ci doua schimbari de banda distincte, fara legatura intre ele, despartite de o marire a vitezei “in legea ta”.
   Regret daca formularea nedusa pana la capat din comentariul precedent “lasase loc de intors” putand astfel fi eventual interpretata drept indiciu ca eu as considera altfel.

 5. La mijloc e o confuzie… vad ca voi confundati depasirea cu deplasarea cu viteze diferite, pe benzi diferite de circulatie.

  Bine, daca vrea sa te amendeze te poate lua pentru schimbare succesiva de banda de circulatie pe o distanta prea scurta sau pentru condus agresiv.

  1. Scuze – CARE anume e distanta minima dupa care e permisa inca o schimbare de banda, dupa ce ai efectuat deja una? Daca legea nu prevede o valoare numerica precis determinata, ci face doar o estimare calitativa, generica, de genul “cat mai”, sau “suficient”, sau “in functie de…” (fara a mentiona exact si metodologia de calcul – inclusiv valorile numerice ale coeficientilor utilizati), atunci distanta e suficienta daca nu a condus la accident si e insuficienta daca accidentul s-a produs – nu exista alt criteriu obiectiv dupa care sa poata cineva (oricine) sa faca o estimare mai exacta.

 6. Daca cineva se deplaseaza pe o banda inferioara mai repede decat masinile de pe una superioara, nu constituie depasire, ci devansare.
  Chiar daca iesi din randul de vehicule, intri pe o banda inferioara dar mergi inainte, fara sa reintri IMEDIAT in banda din care ai plecat, este tot devansare.

  ● cazul 1

  Deci esti pe 2, in fata ta e alta masina, banda 1 libera. Schimbi banda, intri pe 1, mergi pe ea ami mult, fara a intra imediat in fata masinii care era pe 2 in fata ta, e devansare.

  ● cazul 2

  Iesi din banda 2, intri in 1 si apoi reintri in 2 in fata celui care era in fata ta, e depasire prin dreapta.

  Drept e, legea nu e clara aici si nici nu ar putea fi, caci nu ar folosi nimanui sa spuna dupa cati metri de la o devansare pot intra in fata celui de pe o banda superioara, daca ai fost in spatele lui. Dupa 10 metri? Dupa 50??? Dupa 100? Si cine ar putea calcula asa ceva?…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: