home to blog Lasati-o ca macane

Lasati-o ca macane

Basescu vine si se da lovit. Culmea, Ponta vine si zice ca Basescu e de vina. Pe langa astia doi s-a trezit si Antonescu ca e sunat sa se dea cu parerea.  Subiectul e cel trist, dar just si drept: Franta si Germania recomanda ca Romania sa nu intre in zona Schengen.

A intra in zona Schengen inseamna sa treci asa, dintr-o tara intr-alta fara sa te intrebe nimeni de sanatate. Adica ai putea sa cari orice, sa te plimbi linistit fara sa dai explicatii ca ce, de ce, cum si unde, in ce scop. Pe langa masurile de securitate ce implica acest lucru, asta inseamna si o crestere a economiei, transporturilor, comertului liber si tot ce decurge de aici. Adica producatorul de lapte de la Alba, daca nu se mai intelege cu fabrica sa vanda laptele cu 0.9 lei pe litru (!!!) se poate duce in Slovacia sa zicem, sa-l vanda mai bine.

Si noi nu meritam sa fim in Schengen. Bai nu se poate sa fim cacatul Europei si noua sa ni se rupa de  asta. Si aici ma refer direct la Basescu care se da lovit si mirat, la Ponta care se ocupa de alte tampenii in loc sa vorbeasca cand trebuie. Adica a fost cancelarul Germaniei in Romania si a dat ditamai muia ca noi suntem de 2 lei si ca nu vrem sa muncim. Noi nu vrem sa facem autostrazi, noi nu vrem sa eradicam coruptia. Cum pana mea sa ceri spaga pentru a construi autostrada pana la Brasov si apoi sa vii sa zici ca Romania e discriminata? Si eu ma intreb de ce nimeni din opozitie, nici Ponta si nici Antonescu si nici Boc si cine o mai fi prin viata asta politica n-au reactionat la faza cu Angela Merkel. Pe langa ca a venit cineva sa se amestece in politica interna a Romaniei toata clasa politica a tacut malc pe modelul: cacat, ne-a prins, las ca trece, o lasam asa si trece repede.

Deci lasati-o ca macane. Ca l-a refuzat Sharkozi pe Basescu la summit e fix acelasi lucru, se ducea sa se roage de viza. Ca nu a reusit nu e vina lui, e vina tuturor. E vina astora care blocheaza proiectele de investitii. E vina lui Boc si Berceanu/Boiagiu care inaugureaza 10 kilometri de autostrada. E vina dobitocilor de PNL-isti care cer bani de reparat biserici in loc sa vina cu un plan sigur si clar care sa fie aprobat.

3 thoughts on “Lasati-o ca macane

 1. Schengen-ul e fructul nostru oprit.
  Am mari indoieli ca ne primesc. Si nu pentru ca sunt rau intentionati ci pur si simplu ca nu meritam. Daca in UE am intrat pe criterii geo-politice aici e cu totul altceva.
  Oricum, desi te “acuzam” ca esti partinitor cu unele comentarii (poate o sa o mai fac si in continuare) dar te intelegeam – nu se poate sa iti placa de toata lumea – aici vad ca nu mai arunci vina doar pe cei doi B.
  E inacceptabil ce se intampla in tara noastra. Mi-e greu sa concep ca nu reusim mai mult de 50km de autostrada pe an (reiau motivul, poate e cel mai evident… chiar si cu Google Maps).
  Tu iti poti imagina (probabil ca da) ca vecinii nostri unguri au venit cu autostrada pana la granita si ne asteapta sa o aducem si noi. Imi si imaginez cum se trezesc dimineata, se urca pe autostrada si se uita lung catre Romania: “Nem! Nem ma!”
  Si pleaca sa mai puna niste km de autostrada pe harta lor… 🙂 De fapt nu asa! Asa 🙁

 2. Aia din fr si de vorbeau de alte criterii de acordare a statutului. cum ar fi ca toata lumea sa ia carnetul prin examen normal, dar tu, pentru ca esti blogger sa mai trebuiasca sa dovedesti ca stii sa dactilografiezi.
  Nici eu nu stiu cum de am indeplinit cerintele referitoare la securitatea granitelor pentru ca, chestiile astea nu se promoveaza in media (si nici blaga nu era omul care sa se laude) dar daca suntem in standardele cerute si verificate de organismele internationale, da e discriminare ca ni se impun alte conditii ce nu fac obiectul dosarului initial.
  Personal nu as vrea sa dea astia drumul la liber pt romani, dar daca indeplinim conditiile si totusi ne pun bete in roate, muie lor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: