home to blog La Ciolpani era limita de 50 km/h

La Ciolpani era limita de 50 km/h

Una din ciudateniile lui  DN1 sunt limitarile de viteza in localitati. La intrarea in Tancabesti si Ciolpani te intampina un magnific indicator de circulatie care te anunta ca ai parte doar de 70 km/h cu care sa circuli in interiorul localitatilor alora. Desi nu ai parte de nici o alta restrctie si de nici un alt indicator rutier, la iesire te lovesti de indicatorul ca a expirat limita de viteza de 50 km/h si te intrebi unde dracu a fost limita de 50 la ora, cand a fost pusa, cu ce viteza circulai pana acum in localitate si asa mai departe.

Raspunsul vine de la politia rutiera si anume in localitatile astea doua, dar si in multe alte localitati intens circulate s-a ridicat limita de viteza de la 50 km/h la 70 km/h pentru autoturismele mici. Cu alte cuvinte daca s-a ridicat limita de viteza ea chiar era. De unde, pana unde, cum si ce … naiba stie. Ca nu v-au venit amenzi acasa, asta a fost doar norocul vostru.

Nr. 47 din 11 ianuarie 2011

TRONSOANE DE DRUMURI NAŢIONALE CU REGIMUL LEGAL DE VITEZĂ MAJORAT

Direcţia Rutieră din cadrul I.G.P.R. informează că, pe raza a 88 de localităţi, regimul legal de viteză s-a majorat de la 50 km/h la 70 km/h, pentru autovehiculele din categoriile „A” şi „B”.

Localităţile, drumurile naţionale care le tranzitează, poziţiile kilometrice ale limitelor acestora, precum şi regimul legal de viteză anterior şi actual, la nivel naţional, pe raza celor 88 de localităţi, se prezintă astfel:

Documentul integral aici.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

17 thoughts on “La Ciolpani era limita de 50 km/h

  1. n-ai inteles, politia iti da un document in care iti zice ca incepand cu 11 ianuarie se mareste limita te viteza … tu zici ca e dinainte sau ei care zic ca e de pe 11 ianuarie? sa vedem, politie, om cine are dreptate?:)

   1. maestre, daca tu imi arati unde scrie “incepand cu 11 ianuarie” manc foaia aia.

    Eu ce vad este un anunt datat in ianuarie. Nu era o reglementare incepand cu data aia.
    Pe de alta parte, ceea ce stiu, este ca pe zona Bucuresti-Sinaia, localitatile au in general viteza limita de 70km/h (conf indicatoarelor).

   2. “Legea dispune numai pentru viitor, ea nu are putere retroactiva”-Art.1 Cod Civil
    Asta inseamna ca respectiva modificare va fi valabila incepand cu a treia zi de la publicarea in M.O si in niciun caz nu se va aplica situatiilor intamplate inainte de data respectiva.

 1. In zona aceea limita era de 70km/h de mai mult timp (dovada o discutie din 2006 de pe un forum http://www.daciaclub.ro/lofiversion/index.php/t43999.html). Cand au introdus supravegherea video pe DN1 pentru prima data viteza era de 50km/h, dupa aceea au decis sa mareasca limita pana la 70km/h pe DN1 intre Bucuresti – Brasov, cel putin asa imi aduc aminte. Acum problema ar mai fi ca indicatoarele nu sunt aduse la zi desi a trecut ceva timp de cand a intrat in vigoare modificarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: