home to blog La Cernica

La Cernica

NU

Am fost la gratar azi cu colegii. De fapt ei s-au dus de dimineata eu mai pe la 1, ca boierii.  Frumos soare, padure, cald, foarte cald, umezeala, noroi. Si toate astea la Cernica, la nici 2 minute de Bucuresti, acolo unde toate masinile cu ecuson se strang pe un drum de te miri cum reusesti sa-l parcurgi.
Sa gasesti un loc de gratar, mai mult, sa gasesti un loc de gratar unde sa poti sa pui si vrei 7 – 8 masini e un lucru rar. Noi am gasit  un loc ca asta, dar am gasit acolo si sticlele de bere farfuriile si resturile celor care au fost acum ceva timp la gratar.
Bineinteles ne-am batut in decibeli cu partenerii de padure, asezati cine stie unde  care ascultau manele la maxim. Am reusit in 5 masini cu acelasi post de radio sa ii acoperim.

Dar nu, asta nu e un loc de gratare. Cernica ar trebui sa fie un loc interzis pentru oricine, unde sa creasca vegetatie in prostie si intr-un mod necontrolat ca sa asigure oxigen pentru un Bucuresti asfixiat. Asta  ar trebui sa se intample in orice alt loc de recreere din Bucuresti. Vrei gratare? La munte, la 50 de kilometri nu sa distrugem si cele 3 frunze care mai cresc pe langa Bucuresti.

Si totusi lumea vrea vile la Cernica pe malul lacului, lumea face gratar langa gratar fara sa se supere ca e mult prea cald pentru a sta acolo. Fara sa se supere ca nu simt sub nici o forma mirosul de padure, din cauza masinilor ce le tin pornite ca sa fie aer conditionat inauntru.

5 thoughts on “La Cernica

  1. ce ai zice de un fel de locuri de “parcare”, le primeste la intrare fiecare doritor sa faca un gratar si primeste gratuit un bilet si un loc, la iesire raspunde … daca altfel nu se poate cu cocalarii nostrii … 🙂

  2. Aşa, îndreaptă-i spre munte, de parcă nu sunt de ajuns toţi pantofarii din ţara asta. Mai bine s-ar pune dracu taxă pe grătar (măcar am avea o taxă utilă) şi s-ar DA amenzi în cazul în care s-ar lăsa gunoaie în urmă.

  3. cel mai misto loc sa faci gratar este vis-a-vis de Manastirea Cernica, sa pui manelele la maxim si sa umpli de fum locurile alea superbe, unde a trait un mare sfant roman (Calinic), care la un moment dat a tinut postul negru de 40 de zile, cum tin marii asceti. Si unde niste oameni traiesc numai in munca si rugaciune, in timp ce jagardelele (ca mine) se pularesc in masini la semafoare, isi fac numai calcule banesti si critica tot.
    Si pe langa manele si fum de mici, sa faca toate grasele plaja in sutienele minuscule pe acolo, cum am vazut in alte parti ale tarii.

  4. Ar trebui interzise gratarele cu totul. In padure nu se face focul, bdw, dar romanului nu-i pasa.
    Cine vrea sa iasa la iarba verde sa vina cu sandvisul de acasa.
    Zic si eu cu naduf…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: