Junk food

Spune-mi cand iti amintesti ultima data ca ai mancat sanatos?

A fost cand ai fost la tzara? A fost cand ai fost in supermarket si ai cumparat chestii? A fost cand ai mancat ultima data carnaciori si carne de porc?
Undeva la inceputul anilor 90 … tata imi zicea ca orice mancare care vine cu cod de bare e aproape expirata si nu e buna, si exista si o fobie in acest sens. Acum, daca mancarea nu are cod de bare nu e buna.

Am ajuns in Europa, iar acum nu mai putem sa mancam orice. Trebuie sa mancam doar prostii autorizate de UE. Ceea ce inseamna ca carnea de porc va fi obligatoriu cu cod de bare. Ceea ce inseamna ca si branza va fi la fel. Ceea ce inseamna ca o sa ni se recomande sa mancam de la MC, sau KFC tocmai alte mancatorii de genul asta.

Vreau sa am voie sa mananc carnati, din aia facuti acasa, din aia tinuti pe balcon, din aia proaspeti. Vreau sa mananc sanatos. Nu vreau vreun restaurant un care sa am mancare si nu chestii expirate si facute in scarba. Nu vreau sa cumpar ce imi ofera astia in piatza, vreau sa imi aleg. Si sa mor daca mai gasesc prin Bucuresti vreo piata agroalimentara … sanatoasa.

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, creator de conținut la techcorner.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzică, viața de zi cu zi pe blog.

11 thoughts on “Junk food

  1. mai pitic ! cand ti-oi da doua scatoalce “ca_carnea” sa se cutremure pe tine :)) .. am mancat azi sanatos ! ardei gras crescut in sera (de nailon) a unei batranele din piata si o rosie si un carnaCIOI de casa afumat adus de la bunica de la tara, si ciorba facuta de mama (care s-a deplasat saraca sa-mi aduca si ea ceva de mancare K-Lumea 🙂 ) .. dar dreptatea e deplina in ce spui tu… odata cu UE se va schimba pana si ultimul dram de naturaletze culinara .. asta pt ca E-urile si conservantii si ambalajele vor trebui aduse la standarde europene…

  2. stii ce-i haios? pe vremea lu “ala cu gauri” gaseai rar salam, dar cand il gaseai era din carne, acu’ 90% e soia, conservanti si alte cacaturi…

    cat despre Mc si KFC, sa fie ei sanatosi ca ar da faliment urgent la cat de des mananc eu acolo…

  3. ehhh pe vremuri erau cozi ca nu prea era mancare, acum exista mancare, dar calitatea ei este indoielnica. practic cu aderarea vor mai aparea si alte “investitii” in domeniul alimentar. o solutie ar fi sa va abonati la vreo stana de oi – luati de acolo branza, lapte si alte produse naturale, iar cu problema carnii… simplu: tot organizeaza astia vanatoare la balc zilele astea, dati un ban da stiti ca mancati vanatul propriu 🙂

  4. Carne, carne, carne… ia vezi că în parc mai sunt nişte pâlcuri de iarbă cu ceva proteine pe ele (“căcuţ” de “câinuţ”)! Poftă mare! 🙂 🙂 🙂

  5. :)) Buna poanta, Innocente!! =))
    Cea mai buna leguma este carnea si cel mai bun pui e porcul 😛

    Dah, ce teorii mai aveti si voi! Mancarea tot mancare. Doar n-o sa vina sa-i autorizeze lu`tza Aglaia fundu` gainii ca sa puteti voi manca oua :))

  6. acum 15 min halit sanatos….o mixtura de legume (mazare, porumb, morcov, fasole verde, ardei gras) cumparata dintr-un hypermarket, fiarta, iar deasupra o friptura prajita de vitel….chiar daca legumele erau congelate si aveam cod de bare, chiar daca probabil mazarea crescuse cu ingraseminte chimice ci nu naturale, chiar daca vitelul era probabil ditamai vaca ingrasata excesiv cu concentrate, mie in mare mi s-a parut gustoasa si sanatoasa….

    ar trebui sa facem o diferenta intre sanatos si natural. porcul ala pe care-l crestem toti in curte si il taiem de craciun e natural, dar sanatos nu prea e….carnatul ala pe care-l tinem la uscat e foarte natural si al dracu de gustos, dar sanatos nu prea….

Leave a Reply to Cristian GregerCancel reply