home to blog Un sfert de veac

Un sfert de veac

Acum vreo 20 de ani, aproape 25 – pe alocuri, s-a construit cartierul in care stau. Daca inainte de asta nu era nimic aici, comunsitii au zis  daraman casele si facem blocuri, blocuri mari de 10 etaje unde sa poata sta muncitorii si locuitorii acestei patrii. Blocurile facute ca la carte, dupa o arhitectura pe care n-am inteles-o, dar pentru vremurile alea era frumoasa. Ei … au trecut 20 de ani de  cand au fost date in exploatare blocurile astea, copacii au crescut mari, blocurile in ca se tin bine.

Pana la un punct. Dupa 20 de ani de exploatare, timp in care nimeni nu intervine cu nimic in intretinere, orice constructie se degradeaza. Astfel incat trebuie sa ne asteptam sa se strice instalatiile de apa, sa ne asteptam sa pice geamuri, sa cada tencuiala si mai mult decat atat.

De cateva seri incoace aud bufnitele cum bantuie cartierul. Fiind bufnite, nu numai ca va muri cineva sau ca se va intampla ceva nasol, dar bufnitele cauta sa vaneze rozatoare. Astfel incat vai ce o fi in subsolurile blocurilor astora. Daca bufnitele nu-s suficiente in Tineretului, mai sunt si lilieci aciuati in uscatoriile de la ultimele etaje ale blocurilor, camere incuiate publicului  din pricina unor administratori, dar deschise pasarilor prin lipsa geamurilor.  Si lilieciii astia vaneaza cam acelasi lucru.

Daca ar veni baietii de la Discovery sa investigheze ce animale am dezvoltat noi in jungla asta numita Bucuresti, sau ce rozatoare (si aici imi amintesc de sobolanii cat pisica de la casa presei – e reala toti o stiu), sau ce gandaci misuna pe aici sigur s-ar scoate cu o groaza de materiale.

Si sa ne amintim ca am ajuns la 30 de grade si ca mai si ploua. Asta e vreme propice pentru inmultirea tzantzarilor. A vazut cineva vreo masina de fum de la primaria de sector? Nu, ca n-au aparut tantarii si n-a facut nimeni reclamatie inca, atunci de ce sa ne chinuim sa ii prevenim, o sa incercam sa ii extirpam dupa ce apar si sa spunem apoi ca nu putem sa le facem fata.

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

6 thoughts on “Un sfert de veac

  1. si blocul in care stau eu e de vreo 25 de ani si tot 10 etaje insa subsolul este foarte curat si fara umezela fara lilieci si rozatoare 😀 gandaci nu am gasit intr-un an jumate nici macar unu iar de tantari nu stiu ce sa zic am plasa la geam asa ca nu stiu daca sunt sau nu dar probabil as putea intreba duduile care palavragesc toata seara in fata blocului 🙂
    mai sunt vreo 10 ap fara termopane in tot blocul la apa si canalizare insa poate fi o problema 😀
    copacii cei foarte batrani au fost taiati deoarece cei tineri plantati acum cativa ani sunt suficient de mari si ok sa ii inlocuiasca pe cei varstnici, iarba este foarte verde si ingrijita
    asa ca desi stau in Pantelimon se pare ca o duc mai bine decat astia de mai la centru :))

  2. e mai este cineva care zice de un detinut inchs pe viata care mai are putin si iese.v’o 2 zile.hai liba. :)mai blocurile apartamentele le intretin locatarii.cu ce sint de vina altii daca este un cretin care arunca gunoiul direct de pe fereastra in spatiul verde????daca in interiorul casei tu zgirii peretii eu ce sa-ti fac?fiecare trebuie sa aiba grija de locul unde sta.unde sint oameni civilizati se cunoaste.omul sfinteste locul dar poate sa-l si distruga.a si am facut o confuzie nu esti din Pit.avind grija de curatenei de respecti pe tine pe cei din jur si………cred ca-i mai frumos sa vada flori parfumate decit gunoaie infecte.citi din afara nu ne considera ca stam ca intr-o groapa de gunoi?POTI SA-I ARATI CA ESTI LA FEL CA ELVETIANUL SAU SPANIOLUL………..ETC.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: