Share
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

iPad-ul lansat de Apple in seara asta e cam cat un A5 de mare. Asta inseamna ca tot ce faci tu in mod normal: agenda, loc de mazgalit, loc de desenat aiurea in sedinte, dar si gadget de vazut filme, poze si browsuit pe internet. E ceva de genul versiunea electronica a caietului sau agendei cu care te plimbi in fiecare zi la munca sau in sedinte.

Florin imi zicea adineauri ca acest gadget are toate sansele sa revolutioneze tot ce stim noi pana acum si sa schimbe felul de a gandi si de a actiona in mod clasic, punandu-ne in situatia de a face lucrurile electronic. Culmea, pleaca cu un pret mic, de la 499USD, dar versiunea asta nu are 3G ci doar wireless.

In schimb eu ma intreb cat de pregatiti suntem pentru o schimbare asa de radicala? Adica eu trantesc cu agenda, o arunc de la 3 metri sa se opreasca prin alunecare in locul ei pe birou, dau cu ea de birou atunci cand vreau, o scot in metrou sau ma apara de ploaie. Ei bine astea nu le poate face iPadul asta. Cu asta trebuie sa am grija, sa nu il arunc, sa nu il ud, sa-l incarc in fiecare seara.
Si nici nu pot sa-l scot in metrou. Pentru ca e mare, e cat un A5. Il poate smulge oricine din maini si fugi cu el, totodata cu toate parolele si toata informatia care n-a fost mutata prin alta parte.

Un interesant video de prezentare e asta.

Si pentru ca plec la Moscova si acolo aia au vreun Apple Store, sa-mi cumpar unul sau nu? As avea la ce sa-l folosesc?
Se poate pune Windows pe el?

About The Author

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 Responses

 1. sorin

  Am inteles ca se poate pune si orice sistem marca Microsoft. Nu stiu cat succes va face…dar eu sunt dezamagit de lansare…S-a facut atata zarva si nu s-a lansat nimic revolutionar…

  Reply
 2. mihai

  Ruleaza iPhone OS, NU se poate pune alt sistem de operare. Banuiesc ca procesorul este ARM ca ca si iPhone.

  Sorin: A promis cumva Apple ceva ce nu a lansat ? Toate au fost speculatii ale presei.

  Reply
 3. com

  nu ştiu cand pleci tu la moscova, dar iPad va putea fi cumpărat in minim doua luni(3 pt versiunea cu 3g). sunt fanboy Apple, dar mi se pare absolut inutil iPadul. nu-l poţi folosi pe post de computer, pt a umbla liber pe net-nu are flash, pentru a-ţi sincroniza iPod-ul, pentru chestii pe care doar un device cu OS serios, complet, ne-restricționat le poate face. iar iPad nu este asa ceva, este doar un iPod Touch mai mare, care nici măcar nu are multitasking si pe care nu-l poţi tine in buzunar.

  Reply
 4. Theodor

  mie mi se pare o idee ingenioasa un IPAD A5….dar as recomanda sa cumparati un A4…..esti mult mai sigur pe el…….si in plus pentru A5 nu au aparut software………parerea fiecaruia…… Cristi Dorombach(daca nu gresesc) (Piticu) sunt un mare admirator al blogului dumneavoastra si de aceea as vrea sa imi adaugati id-ul de messenger pentru a face schimb de idei….id-ul meu este theodor_rotaru@yahoo.com Multumesc anticipat !!

  Reply
 5. Andrei Neagu

  In primul rand inca nu a fost lansat. Apare cam in 30 de zile, iar in al doilea rand ruleaza iPhone OS ceea ce inseamna ca nu-i poti pune Windows. Oricum mi se pare inutil ! E un iPhone supradimensionat …

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.