home to blog Investitia lunii Mai

Investitia lunii Mai

A venit luna Mai.

O luna foarte grea de altfel, si cred ca va fi foarte nervoasa pentru majoritatea romanilor.

De ce?  Pentru ca intra in vigoare taxa de viciu.

Ce e taxa de viciu ?  Nu e nimic, e numa un efect al globalizarii…  iar daca alte state isi scot bani buni din tzigari si bautura, de ce sa nu facem si noi acelasi lucru.
Astfel incat, incepand de marti un pachet de KENT 8 va costa minim 5 lei noi.
Cam 1.6 euro. Cam ieftin, daca stam sa ne gandim la ce pret sunt in restul europei… dar nu suntem departe. 🙂 si asta e un inceput.

Pana acum nu m-am gandit la bere, dar si acolo va fi mult de suferit.
Respectiv, o sa avem tigari mai scumpe, implicit o sa fumam mai putin, o sa manacam mai putzin, ca sa avem bani de tigari, o sa fim mai nervosi, pentru ca fumam mai putin. Si daca nu suntem atenti, nici no sa mai avem binemeritata bere, sau alimentul de dupa ziua de munca. 🙂

Ramane sa vedem ce si cum 🙂

Cert e, ca am procedat la fel ca la prima scumpire a  pretului benzinei din 90 ( cand s-au facut cozi de 15 kilometri la statiile peco ca sa cumpere lumea benzina ieftina ). Asa ca am luat cu asalt centrele comerciale si am cumparat cat mai apuc tigari ieftine.

Asta ca sa ma tina luna asta.  … Luna viitoare vom vedea. Daca mai fumam sau nu, bineinteles :D)

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

10 thoughts on “Investitia lunii Mai

 1. De fumat n-o sa ne lasam iti garantez eu. Insa in loc de Dunhill o sa fumam Marlboro , in loc de Kent o sa trecem pe Winston si tot asa. Asta in cazul in care nu o sa ne inchipuim ca le putem rari si luam aceleasi tigari. Asta pana ne obisnuim si scumpirile astea dobitoace si taxele accizele puse sa scoata bani si din piatra seaca ne vor lasa indiferenti cum se intimpla acum cu benzina de exemplu . Se scumpeste, se ieftineste( asta e bancul zilei) pe noi ne doare-n brisca pentru ca nu merita sa ne facem nervi. Noi am ales , noi suferim. Iar data viitoare cind votati , VOTATI-MA DRACU PE MINE ca nici nu vreau sa ma gandesc cat mi se face Dunhillu’ de luni ….

 2. Eu zic sa cumperi niste somn, si nu ma refer la peshte. Sa-tzi faci provizii, nu de alta.
  Cu lansarea asta cred ca o sa ne clonam ca sa mai ajungem pe la casele noastre.

 3. hmmm …. are dreptate Mari ,….parca te lasasei de tigari … noi pe cine mai sustinem ???? noi pe cine mai incurajam ???

 4. De fumat o sa fumeze si o sa bea in continuare romanul nostru .Nu cred ca taxa pe viciu ar fi un impediment. Sa nu uitam cum pe vremea lu’ Ceashk nu se gaseau tigari straine , si lumea tot fuma Kent & stuff; asta ca sa nu mai amintesc de BT-ul ala care mirosea mai rau ca mahoarca si-l gaseai de vanzare la tiganii din coltul strazii

 5. Oricum se va gasi tzigara de contrabanda. Defapt cred ca falsificatorii de tzigari si bauturi vor castiga mai mult. Ir noi bietii nefumatori.. ce sa mai zic. Eu am scapat de fumul vostru lol. Cind se apuca sa ne construieasca bazine de inot, terenuri de streeball? Sali de fitness, macar asa unu in oras? Atunci o sa cred ca are sens toata magaria asta cu “taxa de viciu”. Pina atunci cred ca mina spala mina, iar noi “prostii” le si credem ce zic, lol.

 6. dude! life is so shitty!ne iau ultimu lucru cu care ne facem si noi viata mai scurta! viciile!
  fuck!

 7. Eu zic sa ne lasam de fumat. Este versiunea cea mai sanatoasa. Cum altii vad ca s-au lasat de fumat si mesteca ciunga in nestire sau sparg semintze… noiputem sa ne reprofilam pe weed! e mult mai sanatos si mai fun sa fumezi un joint odata la 3 luni decat sa fumezi zilnic 🙂 nu de alta dar cred ca pretul ar fi acelash….
  btw! i want weed!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: