home to blog Investim in viitor?

Investim in viitor?

Informatica in clasa 1

Am venit la Pitesti sa repar calculatorul de acasa. Asa ca am dat peste orarul lui Alex. Ei fac informatica in clasa 1. Cand am vazut ca fac informatica am intrebat-o ce fac la informatica. Mi-a spus ca ii invata sa coloreze diverse joculete educative pentru copii, iar in timpul ramas stau pe net.
Am intrebat-o pe ce pagini stau pe net? Mi-a raspuns ca pe orice pagini.

Si acum vin si ma intreb oare noi oferim ceva generatiei viitoare? Invatam copii astia ce e ala internet? Le aratam ca internetul e sursa lor de informare? Ii invatam ce se poate face pe calculator? Le oferim solutii la problemele lor?

Eu inca am o vaga impresie ca nu ne gandim decat la ce ne intra in buzunar noua acum, iar daca nu stii ce e ala calculator, sau internet mai bine. Inca un prost pe care putem sa-l fraierim pe internet. Nu?

TAGS:

Cristi Dorombach

Cristi Dorombach, problogger la piticu.ro, dcristi.ro scrie despre internet, online, social, politic, filme, muzica, viata de zi cu zi pe blog.

8 thoughts on “Investim in viitor?

 1. @piticu – noi vom lansa un ghid de educare pe internet, pentru scoli si licee…lucrez la el momentan, sper curand sa-l si termin. 🙂

  de asemenea, vom lansa in aprilie un program de Control Parental destinat gradinitelor, unde vom invata parintii ce si cum isi pot controla copiii…i’ll let u know 😉

 2. in clasa I nici n-am auzit de calculator, ce sa mai vorbesc de internet si treburi de alea. Ce sa facem, o sa ajungem ca in viitor, copii nostri sa-si duca viata pe calculator si net.

  Alex e fratele tau?

 3. @piticu – lucrez momentan la un ghid de siguranta pe internet, destinat scolilor si liceelor…sper sa-l si termin in curand 🙂

  in plus, noi promovam Controlul Parental in gradinite printr-un program pe care il vom lansa oficial prin aprilie, unde sa arantam parintilor cum pot controla accesul copiilor pe net…te tin la curent 🙂

  @banchetu – inca din gradinita schimba stick-uri de memorir cu poze 😉

 4. Limba si literatura romana in clasa intai? Eu am inceput cu limba si literatura romana in clasa a 5a. Pana atunci era citire si scriere (clasa intai si a doua) si apoi limba romana.

 5. Mda doream sa zic ceea ce a scris si Cornel mai sus…ce lb si lit romana, la mine se chema citire in clasa I, te invata abecedarul si cum se scriu literele de mana. Lb si lit romana a inceput in a 5-a de abia.

 6. eu garantez ca invatatoarea nu le explica copiilor cu ce se mananca internetul. Am eu vaga impresie ca pentru foarte multi profesori, internetul este sursa de distractie si nu-i intereseaza sa predea ceva elevilor cu privire la asa ceva.

 7. buna…f interesant ce scrii….si ce este adevarat ca f putini parinti se gandesc la educatia copiilor….au impresia ca este datoria scolii sa se ocupe de educatie….noi locuim in cipru de 4 ani si avem un baiat care merge la scoala…in clasa a 2a….si trebuie sa recunosc ca aici scoala arata altfel decat in romania….incepand cu faptul ca toti copii primesc rechizite….nu iti dau o lista lunga…lunga…ca in romania.si asta pt unii conteaza f mult….pt ca in fiecare inceput de an scolar vezi la stiri parinti care strang un an bani sa-l poata da pe pitic la scoala….este groaznic cat de neglijati sunt copiii in romania…
  si apropo la internet…aici nu au televizoare la gradinita….si nici internel in scoala primara….fac din clasa a 2a niste notiuni elementare de calculator….dar nici vb de internet….
  este o tara f mica….dar avem multe de invatat de la ei in privinta copiilor…..
  sper ca nu te-am plictisit prea tare…
  o zii buna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.